MENÜ

Mustafa Cengiz: UEFA'ya şikayet için mektup yazmışlar

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Bizi şikayet etmek için UEFA'ya mektup yazanlar varmış. Biz diğer Türk kulüpler için uğraş verdik." dedi.

Mustafa Cengiz: UEFA'ya şikayet için mektup yazmışlar

UEFA bize şart koymadı. Biz hep Türk kulüpleri için uğraş verdik. Ama ceza almamız için mektup yazanlar olmuş. Seçimde tepki oylarının tercih oylarına dönüşmesi için çalışıyoruz. 310 milyon Dolar borç-alacak farkını düşürdük. 360 milyon Euro'ya Neymar'ı alamayız belki ama yeni Neymarlar bulabiliriz. Türkiye'nin en güçlü scout ekibi bizde

Galatasaray'da seçime 2 gün kala adaylar arasındaki söylemler sertleşti. Önceki gün canlı yayında başkan adayı Dursun Özbek'i ağırlayan A Spor dün de kulüp başkanı Mustafa Cengiz'i konuk etti. Serkan Korkmaz'ın sorularını yanıtlayan Cengiz merak edilen konular hakkında konuştu. İşte başkan Cengiz'in açıklamalarından öne çıkanlar:

YALAN SÖYLEMEM

Ben çok sıkı bir taraftarım ama asla rakibe saygısızlık etmem. Fiziki anlamda bu şampiyonluk sevinçlerini yaşayamadım. Sevgili Abdurrahim Albayrak yanımda müthiş sevinç yaşadı ama ben bir camiayı, bir ağırlığı temsil ediyorum.

Taraftar beni seviyor çünkü yalan söylemiyorum. Samimi olmalıyız, samimiyeti hissettirmeliyiz.
Oturup çalışamıyorum. Seçim bürosuna gidip faaliyette bulunamıyorum. Zamanım yok. Zaman yaratmaya çalışıyorum. Galatasaray çok dinamik bir yapı, her an mali durumlar, rakamlar değişiyor.

Sadece İTÜ'de Teknokent gibi yer arayan 13.000 şirket bulunuyor. Biz de gidip kendi üniversitemizden, Galatasaray Üniversitesi'nden rica ettik, Teknokent için ev sahipliği yapacak. Teknokent projesi üniversitesiz gerçekleşmiyor. Biz de imkanımız varken kendi üniversitemizde yapmak istiyoruz. Teknokent tamamlandığında Galatasaray'a yılda 8 milyon Dolar gelir sağlayacak.

Tepki oylarının tercih oylarına dönüşmesi için 4 aydır çalışıyoruz. 310 milyon Dolar borçalacak farkını 280 milyon Dolar borç-alacak farkına çektik.

Türkiye'nin en güçlü scout ekibi bizde... En güçlü dataya sahibiz. 360 milyon Euro'ya Neymar'ı alamayız belki ama yeni Neymarlar bulabiliriz.

CEZADAN KORKTUK
Nagatomo, Galatasaray'a veda etmiş değil. Japon televizyonunda her hafta Nagatomo'nun olduğu maçın bölümleri yayınlanıyor. Japon federasyonundan mektup alıyoruz. Bu bir onur kaynağı.
Biz UEFA'ya ilk gittiğimizde deseler ki, 'Hiçbir transfer yapmayacaksınız' biz onu da kabul ederdik. Çünkü bu rakamlarla UEFA'nın karşısına gittiğimiz zaman cezadan korkuyorduk. Bu arada kimse bilmez ama TFF'ye teşekkür edeyim. Bize destek verdiler. Ayrıca biz Ankara'nın da desteğini aldık, o yüzden devlet büyüklerimize de teşekkür ediyorum.

G.SARAY İLK OLDU
Yaptığımız çalışmaların ardından UEFA bizim doğruluğumuzu, samimiyetimizi, kanatlandığımızı gördü. İlk defa bir kulüple bir anlaşma daha yapmak istediler. İlk olduk yani.
Ayrıca UEFA bize kesin şart koymadı. Yani 'Bunları yapmak zorundasınız' demedi, 'Tartışılabilir, pazarlık edilebilir' dedi. Ama kusura bakmayın, bunlar özel şeyler. Yazılı anlaşma yapmadık, söz verdik. Güvendiklerini söylediler bize. O yüzden söylemem doğru olmaz.
Biz yapmadık ama yapanlar varmış. Bizi şikayet etmek için UEFA'ya mektup yazanlar varmış. Biz diğer Türk kulüpler için uğraş verdik hatta UEFA da onlara söylemiş. Ancak bizi şikayet edip, 'Ceza verin, bunlar bunu dedi, şöyle yaptı' demişler. Yakıştıramıyorum ben.

Haberin Devamı
YORUM YAZ