MENÜ

Mustafa Cengiz: Galatasaray satılırsa bırakırım!

Galatasaray Şubat Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan kulüp başkanı Mustafa Cengiz önemli ifadeler kullandı.

Mustafa Cengiz: Galatasaray satılırsa bırakırım!

Galatasaray Şubat Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı başladı. Kulüp başkanı Mustafa Cengiz ve Yönetim Kurulu’nun yer aldığı toplantıya eski başkan Dursun Özbek de katıldı. Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, gündemi okuyarak, divan kurulunun açılışını yaptı.

Konuşma yapan kulüp başkanı Mustafa Cengiz önemli ifadeler kullandı:

'Dağ gibi sorunlar var'

"Galatasaray, Türkiye'nin en şeffaf kulübüdür. Bütün hesaplar konsolide olarak açıklanır. Galatasaray'ın önünde dağ gibi sorunlar var. Bu yalnızca bir önceki yönetimden kaynaklanmıyor, geçmişe de dayalı. 60 milyon TL'ye yakın ödeme yaptık. Transfer yapabilmek için 19 milyon TL vergi ve sigorta borcunu derhal ödedik."

'Bu kadarını beklemiyordum'

"Eski 2 futbolcunun alacakları ödenmediği için federasyondan transfer yasağımız vardı. Bu 2 futbolcuya toplam 22 milyon TL ödedik. Göreve geldik kasaya baktık 5 kuruş yoktu. Bu kadarını beklemiyordum. Biz sızlanmayı, ağlamayı sevmiyoruz."

Fransızların Gomis ayaklanması!

'Manavda karpuz satmıyoruz!'

"Hızla çalıştık ve aynı gün borçsuzluk kağıdını alarak Japon futbolcu Nagatomo'yu transfer ettik. Ndiaye'yi biz göndermedik. Menajeri zorladı ve götürdü. Ne biz, ne de Fatih hoca gitmesini istemedi. Ndiaye'nin parasıyla borçları ödediğimiz söylendi. Manavda karpuz satmıyoruz arkadaşlar. Ndiaye'nin parasını tamamen almadık daha. 15 gün içerisinde 18 tane loca sattık. Kulübe küsen taraftarlar yeniden kombine aldılar. 8 milyon 600 bin liralık satış yaptık bu süreçte. Riva ve Florya'da yapılacak konutları en yüksek fiyattan satmak zorundayız."

'Dursun Özbek'in borçlarını ödeyeceğiz'

"Dursun Başkanımı görüyorum orda. Hoşgeldiniz. Kendisinden rica ediyorum, esas alacağını almasında hiçbir beis yok. B grubu hisselerimizde serbest olan 24M’luk bölümünü rehin ettirmiş. 9000tl’lik rehin harcını kulüp ödemiş. Florya'da inşaat alanını artırma konusunda çabalarımız var. Umarım oradan da geliri en maksimum hale getiririz. Epey faktöring borcu ödedik. Önümüzde aşılması gereken maddi sorunlar var. Biz bunların tamamını aşacağız. Dursun Özbek kendi esas alacaklarını istemekte haklı. Bunları ödeyeceğiz. Fakat alacaklarının bir kısmını güvence altına alabilmek için Emlak Konut'tan elde edeceğimiz gelire temlik koydurmuş. 508 milyon TL'si Emlakbank'tan kırdırıldı. Finansal borcumuz 800 milyon TL. Fiili banka borcumuz 183 milyon dolar. Futbolcu cezalarından dolayı Dursun Özbek'in kulübe 28 milyon TL borcu var. Bu paranın bizim kendisine olan 86 milyon liralık borçtan düşülmesini istiyorum."

Kulüp, Çinliler'e satılacak mı?

"Milan Kulübü başkanı geldi, loca verdik. Basında haberler çıktı "Galatasaray satılıyor mu" diye. Ben TRT'de "O Galatasaray satılırsa, Galatasaray'ı bırakırım" dedim."

Mini Yorum (Serdar Dinçbaylı)

Ateşkes!


Galatasaray’ın dün yapılan divan kurulu toplantısı Başkan Mustafa Cengiz’in salvolarıyla başladı. Geçmiş döneme ait mali konuları ince ince eleştirdi. Kendisine basın aracılığıyla yöneltilen soruları da yanıtladı. Peşi sıra söz alan eski Başkan Dursun Özbek ise kürsüye cılız alkışlarla geldi. Özbek, “Toplam 250 milyon lira kasa kolaylığı ve kefaletim var. Geri almak için kimseyi sıkıştırmayacağım. Ben Galatasaray’ın konaklama sponsoruyum. Bir kuruş kazanmadan bu sponsorluğa devam edeceğim. Hizmet etmek için koltuğa ihtiyaç yok. Ömrümün sonuna kadar
Galatasaray’a hizmet edeceğim” sözlerinden sonra divan üyelerinin büyük alkışını aldı.

Hasan Şaş'tan Bayern Münih yorumu: Beşiktaş'ın turu geçme şansı...

Haberin Devamı
YORUM YAZ