MENÜ

Momo oyunu nedir?

Momo oyunu bir anda Türkiye gündemine girdi. Whatsapp ile ilişkili olması Momo oyunu hakkında merak edilen soruları daha da çoğalttı. Peki Momo oyunu nedir, zararları nelerdir? Bu sorulara yanıt aradık..

Momo oyunu nedir?

Mavi balinadan sonra yeni kabus Momo oyunu! Whatsapp üzerinden yayılıyor, çirkin bir surat telefonunuz ekranına geliyor! Momo oyunu en basit anlamıyla işte böyle yayılıyor. Görenlerin yüzünü ekşittiği çirkin bir görsel, whatsapp kullanıcılarının kabusu olmaya devam ediyor. Peki Momo oyunu nedir, nasıl yayılıyor? Momo'nun whatsapp'la alakası nedir. Bu soruların yanıtlarını veriyoruz.

Haberin Devamı

Momo Whatsapp'tan yayılıyor

WhatsApp üzerinden hızla yayılan bu yüzü giderek daha fazla kişi tanımaya başladı. Özellikle genç yaştaki telefon kullanıcıları arasında yayılan ve dünya çapında çok sayıda intihar olayıyla bağdaştırılan Mavi Balina isimli oyuna olan benzerliği endişe yaratıyor. Momo oyunu ile ilgili kaygılar tüm ülkelerde mevcut. Latin Amerika'da yetkililer alarm durumuna geçmiş halde. Zira bu yüz ekranınızda belirdikten sonra size meydan okuyor ve bu çağrıya kayıtsız kalamıyorsunuz. . Momo oyunu ile ilgili meral edilen birçok sorunun yanıtını aşağıdaki metinde bulabilirsiniz.

Soluk bir cilt, fesat bir gülüş ve patlak gözler... "Momo" sinemalara yeni girecek bir korku filmindeki karakteri andırıyor olabilir ama olay burada gerçek hayatta geçiyor.

Haberin Devamı

Momo oyunu sınırları aştı

Oyun Latin Amerika sınırlarını çoktan aşarak, ABD, Fransa ve Nepal'e kadar yayılmış durumda.

İspanya polisi de konu ile ilgili devreye girerek, sosyal medya kanalları üzerinden gelecek absürt oyun davetlerini görmezden gelme konusunda uyarıda bulundu.

Polis Momo için uyarıyor

Tıpkı Meksikalı meslektaşları gibi İspanyol polisi de Twitter mesajları aracılığıyla konu ile ilgili farkındalık yaratmaya çalışıyor.

Polis, #SaçmalıklarıGormezdenGelin etiketi altında, kullanıcılara Momo'dan uzak durma ve aptalca trendlerin WhatsApp üzerinden yayılmasını engelleme çağrıları yapıyor.

İnternet, Momo ile ilgili içeriklerle dolu. Sosyal haber sitesi Reddit'te en çok okunanlar arasında "WhatsApp kızı Momo kim ve nedir?" başlığı bulunuyor.

Bu soruya aynı platformda verilen en popüler cevap ise şu şekilde:

"İspanyolca konuşulan ülkelerden birinden bir kişi, Instagram'dan bir fotoğraf keserek bununla bir WhatsApp kullanıcısı yarattı. Bu numara yayıldı ve temasa geçenlere rahatsız edici fotoğraflar gelmeye başladı. Bazıları Momo'nun kişisel bilgilerine ulaştığını da söylüyor."

YORUM YAZ