MENÜ

Mesut'a sürpriz talip!

FIFA'nın, Barcelona'ya verdiği transfer yasağını dondurmasının ardından, Katalan kulübünün transfer listesinde Mesut Özil'in de bulunduğu iddia edildi

Mesut'a sürpriz talip!

Barcelona Kulübü’nün, Alman Milli Takımı’nda da forma giyen Türk asıllı futbolcu Mesut Özil’i gelecek sezon için kadrosuna katmayı istediği ileri sürüldü. Barcelona kentinin kamusal televizyonu BTV’de yayınlanan bir spor programında, Barcelona Kulübü’nün transfer etmek istediği futbolcular arasında Arsenal’de forma giyen Mesut Özil’in de bulunduğu iddia edildi. Kulübün teknik yönetiminin Mesut Özil’i yakın takibe aldığı belirtilen programda, Barcelona’da transferden sorumlu en üst isim olan spor direktörü Andoni Zubizarreta’nın bu futbolcunun hayranı olduğu ve 3 yıl önce kulübe getirebilmek için görüşmeler yaptığı kaydedildi. Barcelona’nın Mesut Özil için Arsenal’e yaklaşık 30 milyon avro ödemeye hazır olduğu da iddia edildi.

Mesut Özil’i 2010-2011 sezonunda transfer etmek için uğraşan ancak başarılı olamayan Barcelona, Türk futbolcuyu Real Madrid’e kaptırmıştı. Özil, geride kalan transfer sezonunun son günlerinde (2013 Eylül), yaklaşık 50 milyon avro bonservis bedeliyle Real Madrid’den Arsenal’e gitmiş ve İngiliz kulübüyle 5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Bu arada, gerek İspanyol gerekse İtalyan basını, Barcelonalı Alexis’in, Juventus Kulübü ile anlaşmaya çok yakın olduğunu iddia etti.

Barcelona’nın, sezon sonunda takımdan ayrılacak kaleci Valdes dışında, Song, Tello, Cesc Fabregas, Pedro, Alves ve Alexis gibi futbolcularını satmak istediği, gelecek sezon için kaleci Ter Stegen’in dışında en az 5 futbolcu transfer etmeyi planladığı öne sürüldü.

Şenhan Bolelli - AA

Haberin Devamı

MESUT ÖZİL İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ