MENÜ

Tarihi toplantı başladı

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Futbolda şike" davası ile ilgili itirazları reddetmesinin ardından gelinen noktada, gelişmeleri bekleme kararı aldıklarını söyledi.

Tarihi toplantı başladı

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki kulüp binasında düzenlenen olağanüstü yönetim kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklama yapan Uslu, başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyesi İlhan Ekşioğlu’na kararla ilgili henüz tebliğde bulunulmadığını, yöneticiliklerinin devam ettiğini kaydetti.

"Önümüzdeki günlerdeki gelişmeleri bekleme kararı aldık" diyen Uslu, yaklaşık 3,5 aydır yetkililerle görüşme halinde olduklarını, Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları başvurunun sonuçlanmasını beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"En başından Adalet Bakanı’na kadar, müsteşarına kadar herkesle görüşme yaptık. Sizin de bildiğiniz gibi yeniden yargılama veya adaletli yargılanma isteğimizle ilgili hiç menfi bir cevap almadık. Ancak müspet bir uygulama da göremedik, Sayın Başkanımız ve yönetim kurulu üyemiz İlhan Ekşioğlu’yla ilgili. Ancak ümidimizi hala devam ettiriyoruz. Anayasa Mahkemesi’ne müracaatımız var. Ve yürütmeyi durdurmayla ilgili bir müracaatımız var. Önümüzdeki hafta inşallah vakit olursa bu kararın da bir an önce çıkmasını diliyoruz. Çünkü tek güvencemiz Anayasa Mahkemesi kaldı. Bu tür davalarla, tapelerle, telefon görüşmeleriyle ilgili onlarca kanun çıktı. Ama daha evvel makul olarak karşılanan bir konu, yani yeniden yargılama, gerek askerler için gerek KCK için gerek Fenerbahçe için maalesef herhangi bir şey yapılamadı. Ümidimiz şu anda Anayasa Mahkemesi’ne kaldı. İnanıyoruz Anayasa Mahkemesi bir an evvel kararını verir. Müracaatımız uzun süredir bekliyor. Benim tahminim inşallah bu karar çıkabilir. Şu aşamada, başkanımızın başkanlığıyla ilgili ve diğer şeyle ilgili bir açıklama yoktur. Konu budur. "

Uslu, Aziz Yıldırım’ın başkanlığının düşüp düşmediğiyle ilgili soruya verdiği yanıtta, "Şu anda bize göre düşmedi. Biz hala bekliyoruz. Şu anda tebliğ edilen herhangi bir şey olmadığı için düşmedi" dedi.
Mayıs ayında yapılacak mali genel kurulda seçim gündemi olup olmayacağı sorusuna da Uslu, "Bizim tüzüğümüz çok açık. Öyle bir şey olursa tabii ki olacak. Tüzüğümüz ne ise tabii ki gereken şeyi yaparız" cevabını verdi.

Mahmut Uslu, mevcut yönetim kurulunun kendi içinde bir aday çıkarmayı düşünüp düşünmediği sorusunu ise "Şu anda bu konuda bir görüşmemiz olmamıştır. Herhangi bir şekilde gelişme olduktan sonra o konular gündeme gelebilir. Bugünkü toplantıda öyle bir gündem maddesi yoktu" şeklinde yanıtladı. Aziz Yıldırım’ın bugün futbol takımı ile yaptığı görüşmenin hatırlatılması üzerine Uslu, bunun bir veda toplantısı olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Veda toplantısı değil, maç toplantısıydı. Başkanımız her zaman Samandıra’ya maçlardan evvel gidiyor. Yarın da gidecek. Hiçbir şekilde veda konuşması olmadı. Herkesin, futbolcuların, sizlerin öyle beklentisi var. Maç konuşmasıdır. Hem moral veriyor hem konuşma yapıyor. Herhangi bir şekilde veda konuşması yapmadı."

"E bilet, çok çağ dışı bir uygulama"

Fenerbahçeli yönetici, e-biletin çağ dışı bir uygulama olduğunu, bu sezon ceza alsalar da bunu uygulamayacaklarını, gelecek sezon ise taraftarı mağdur etmeyecek bir çözüm bulacaklarını ifade etti.
Mahmut Uslu’nun, bu haftaki maçlarda uygulamaya konulan sistemle ilgili açıklaması şöyle:

"E-biletle ilgili bazı şeyler söyleyeceğim. Bana göre çok çağ dışı bir uygulama. Dünyanın hiçbir yerinde yok, ne Amerika’da ne Avrupa’da ne Rusya’da. Olmayan bir uygulama ama maalesef bir kanun federasyon tarafından çıkarılmış, daha evvelki giden spor bakanı için bir an evvel uygulamaya konulmuş. Bunun ertelenmesi gerektiğini bazı yetkililere bizzat ben bile söyledim. Ertelemediler, uyguladılar. Bu yıl hiçbir şekilde ceza da olsa uygulamayı yapmayacağız. Önümüzdeki yıl da taraftar mağdur olmayacak şekilde bu işi halledeceğiz. Tüm Fenerbahçelilere bunu duyurmak istiyorum."

Haberin Devamı
YORUM YAZ