MENÜ

Külbastı!

Wembley'deki Şampiyonlar Ligi finaline iki gün kaldı

Külbastı!

BARCELONA

Haberin Devamı

Barcelona, Avrupa’yı kaplayan kül bulutu nedeniyle Londra’ya planlanandan iki gün erken gitti. Barça, çalışmalarına M.United’ın ezeli rakibi Arsenal’in tesislerinde başladı

Devler Ligi finaline sayılı günler kala heyecan doruk noktaya ulaştı. İzlanda’da faaliyete geçen Grimsvotn yanardağının yaydığı kül bulutları nedeniyle geçen yılki gibi olumsuz bir durumla karşılaşmak istemeyen Barcelona, normal seyahat planından iki gün önce Londra’ya uçtu. Geçtiğimiz sezon İnter ile oynanan yarı final karşılaşması için 14 saatlik otobüs yolculuğuyla Milano’ya ulaşan Barça, maçı kaybetmesine gerekçe olarak uzun yol yolculuğunu göstermişti. Seyahat kararı alelacele alınıdığı için Katalan kulübü, kendini uluslararası maçlara taşıyan THY değil başka bir firmayla İngiltere’ye uçtu. THY’nin üzerine Barcelona takımının fotoğrafı yapıştırılıp, Bordo-Mavi renklere boyanan Boeing 777-300ER tipi “EGE” uçağı ise kulübün yöneticileri ile futbolcu ailelerini finale taşıyacak.

Haberin Devamı

Lineker: Avantaj Barça’da

Katalan temsilcisi; 1992, 2006 ve 2009’da bu sezon oynayacağı Manchester United’ı yenerek kazandığı Şampiyonlar Ligi’nde 4. zafere ulaşmayı amaçlıyor. Teknik direktör Pep Guardiola yönetiminde, rakibinin ezeli rakibi Arsenal’in tesislerinde çalışmalarına başladı. Barcelona maç için Londra’ya ulaştı ancak Wembley’de olması beklenen 30 bin taraftarın Ada’ya nasıl ulaşacağı belirsizliğini koruyor. Kulüp yönetimi, en güvenli yol olarak Barcelona-Paris-Londra güzergahıyla tren yolunu öneriyor. Bir dönem Barcelona forması giyen İngiliz futbolunun efsanevi golcüsü Gary Lineker “Sadece Barça’nın kötü bir gününde olması halinde M.United finali kazanabilir” dedi.

MANCHESTER UNİTED

M.United, 2009 Roma Olimpiyat Stadı’nda kaybettiği finalin rövanşını alma motivasyonuyla maça hazırlanıyor. Fransız yıldız Evra, randevudan zaferle ayrılan taraf olacaklarını iddia etti

Şampiyonlar Ligi’nde son dört sezonda üçüncü finalini oynayacak olan Manchester United cumartesi günkü dev randevuya çok iddialı geliyor. Roma Olimpiyat Stadı’nda kaybettiği 2009 finalinin rövanşını Barcelona’dan almak için sahaya çıkacak olan Kırmızı-Şeytanlar’ın Fransız yıldızı Patrice Evra zorlu karşılaşmayı kazanacaklarını söyledi. Bu tarihi fırsatı kaçırmayacaklarını belirten başarılı savunmacı, Devler Ligi kupasını 4. kez müzelerine götüreceklerini öne sürdü. Finalden galip ayrılmaları durumunda 69 yaş 148 günle Şampiyonlar Ligi’nde mutlu sona ulaşan en yaşlı 2. teknik direktör unvanını alacak olan Alex Ferguson, İngiliz ekibinin deneyimiyle kazanmaya yakın taraf olduğunu açıkladı. İskoç çalıştırıcı, bu yılki finalin 2009’da 2-0 kaybettikleri maçtan daha farklı olacağını belirtti.

Haberin Devamı

De Gea işi bitti

Ancak M.United cephesinde futbol dışı önemli sorunlar yaşanıyor. İlerlemiş yaşına rağmen bu sezonki performansıyla parmak ısırtan Ryan Giggs’in özel hayatıyla ilgili iddialar finalin önüne geçmiş durumda. Evli ve 2 çocuk babası olan 37 yaşındaki yıldızın, Galli model Imogen Thomas ile uzun bir süredir yasa dışı bir aşk yaşadığı iddia ediliyor. Teknik direktör Ferguson, kendisine “Giggs’in cumartesi günkü finalde önemi ne? sorusunu yönelten AP muhabirinin cuma günkü basın toplantısına alınmamasını istemesi Ada’da gündeme oturdu. Bu arada Van der Sar’ın futbolu bırakmasıyla M.United kalesine geçecek isim belli oldu. Kırmızı-Beyazlılar, De Gea ve kulübü Atletico Madrid ile her konuda anlaştı.

YORUM YAZ