MENÜ

Krallar diyarı Sivas

Hücum futbolundan vazgeçmeyen Carlos'un takımı Avrupa'ya doğru gidiyor. Takımı sırtlayan oyuncular ise devlerin yıldızlarını geride bırakıyor. Aatıf, 14 golle krallıkta zirvede, 12 kez ağları sarsan Burhan da peşinde. 11 asist yapan Cicinho ise Fenerbahçeli Caner'le yarış içinde

Krallar diyarı Sivas

Taraftarı önünde Galatasaray’ı yenerek Avrupa’ya gitme yolunda büyük bir adım atan Sivasspor’da futbolcuların her geçen gün artan performansı yüzleri güldürüyor. Puanını 43 yapan Yiğidolar, hedefe doğru hızla giderken bu başarıda pay sahibi olan oyuncular da devlerin yıldızlarını geride bırakıyor. Kariyerinin en iyi sezonunu yaşayan Aatıf Chahechouhe 14 kez ağları sarsarak gol krallığında zirveye çıktı. Sağ kanattaki performansıyla 12 gol 8 asistlik müthiş bir istatistik ortaya koyan Burhan Eşer de bu yarışa ortak olmuş durumda. Carlos’un ‘olmazsa olmaz’ transferlerinden Cicinho ise farklı bir kulvarda; en çok asist yapan oyuncular arasında zirve yarışı veriyor. Geride kalan 29 haftada 11 gol pası veren Brezilyalı sağ bek, aynı sayıdaki Fenerbahçeli Caner Erkin’le kapışıyor. Roberto Carlos’un sezon boyunca oyuncularına empoze etmeye çalıştığı hücum ağırlıklı futbol meyvelerini veriyor.

Utaka atakta!

Sivasspor’da bu oyunculara son haftalarda yeni bir isim daha eklendi. Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle sık sık formasından uzak kalan Kırmızı-Beyazlılar’ın Nijeryalı forveti John Utaka, son 3 maçta attığı 4 golle Yiğidolar’a altın değerinde puanlar kazandırdı, gol sayısını da 6’ya çıkardı. Gaziantep maçında 2 kez fileleri havalandırıp 181 günlük gol hasretine son veren 32 yaşındaki hücumcu, Bursa ve Galatasray karşılaşmalarını da boş geçmedi.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ