MENÜ

Korku Gecesi

Euro 2012 elemelerinde son biletleri kapmak için bu gece kıyasıya bir mücadele yaşanacak. Özellikle D ile H Grubu'nda öyle maçlar oynanacak ki, bu kapışmalara inanın yürek dayanmaz

Korku Gecesi

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde grup maçlarının sonu geldi, çattı. Yaklaşık 2 yıldır süren milli takımların futbol heyecanında turnuvayı düzenleyen ekipler Polonya ve Ukrayna, maç yapmadan direkt organizasyona katılma hakkını elde etti. Son randevular öncesi bizim grubumuz dışında diğer gruplarda da heyecan doruğa ulaşmış durumda... İşte gruplarda finalleri garantileyenler ve son biletler ile Play-Off için yapılan kapışmalardaki son görüntü.

B GRUBU

Rusya avantajlı konumda

Bu grupta Rusya, son maçlar öncesi 20 puanla grupta liderliğini sürdürüyor. Zirvenin sahibi olmaya en yakın aday olan Ruslar, grupta henüz puanı bulunmayan sonuncu Andora ile sahasında karşılaşacak. Ev sahibinin işi buraya getirdikten sonra yerini bırakması düşük ihtimal. Play-Off için ise 18 puanlı İrlanda, taraftarları önünde 17 puanlı 3. Ermenistan’ı konuk edecek. Ermenistan’ın 2. olabilmesi için kazanmaktan başka çaresi yok.

C GRUBU

Estonya sürpriz peşinde

İtalya, geçtiğimiz Cuma günü Sırbistan’la oynadığı maçın ardından finalleri garantiledi. İkincilik için yapılan mücadele ise nefesleri kesiyor. Grubun kesinlikle beklenmeyen ekibi olan Estonya, maçlarını tamamladı ve 16 puanla 2. cebin şu anki sahibi. Takipçisi ve 1 maç eksiği bulunan 15 puanlı Sırbistan ise Slovenya deplasmanına çıkacak. Konuk ekibin Estonya’yı yerinden etmesi için mutlak kazanması gerekiyor. Çünkü beraberlik, ikili averajda rakibinden üstün olan Estonya’ya ait.

D GRUBU

Adeta final gibi bir maç

Burada ne 2. ne de 1.’nin yeri garanti. Her şeyi lider 20 puanlı Fransa ile konuk ekip 19 puanlı Bosna Hersek’in
kapışması belirleyecek. Diğer takımların iddiasının bulunmadığı grupta Horozlar, seyircisi önünde Bosna’dan
1 puan dahi alsalar, Ukrayna ile Polonya’nın organize ettiği şampiyonadaki direkt bileti kapacak. Ancak tam tersi
bir durum gerçekleşir ve Fransızlar rakibine kaybederse, bir anda kendilerini Play-Off mücadelesi içinde bulacak.

E GRUBU

İsveç en iyinin peşinde

Yıllardır her büyük organizasyona elemelerde zorlanmadan katılan Hollanda, bu alışkanlığını Euro 2012’de de sürdürdü. Portakallar rakip kaleye son maçlar öncesi 35 gol attı, sadece 5 gol yedi ve çoktan bileti kaptı. İkincilik için ise 21 puanlı İsveç ile 18 puanlı Macaristan’ın önünde Play-Off biletini aldı. Ama kadrosunda Galatasaraylı Elmander’i bulunduran ekip Hollanda’yı bu akşam sahasında yenerse, 9 grup içindeki en iyi ikinci olarak birincilerle birlikte finallere direkt katılma şansını elde edecek.

H GRUBU

Tam bir cadı kazanı!

Elemelerin kesinlikle ‘Ölüm Grubu’ yakıştırmasını yapabileceğimiz grubu olan H Grubu’ndaki son maçlar, Portekiz, Danimarka ve Norveç üçlüsünden ikisinin sevinmesini, birinin üzülmesine neden olacak. 16 puana sahip lider Portekiz ile Danimarka’nın kapışmasında beraberlik, ilk maçta rakibini 3-1’le geçen konuk Portekiz’e yarayacak. Ama Vikingler sahasında rakibini devirirse, zirvenin sahibi olacak. Eğer Norveç, K.Rum Kesimi’ni geçer ve diğer maçta kaybeden Danimarka olursa, ikili averajda altta kalacak. Portekiz’le puanları eşit olması halinde ise Norveç, genel averajda yüksek ihtimal rakibinin gerisinde olacak.

I GRUBU

Çekler mi, İskoçlar mı?

2008’deki Avrupa Futbol Şampiyonası’nda kupanın sahibi olan İspanya, I Grubu’nda kimseyi yanına yaklaştırmadı ve bileti kaptı. Boğalar sıfır mağlubiyet ve 21 puanla son maçlar öncesi 11 puanlı ikinci sıradaki İskoçya’nın karşısına çıkacak. 10 puanlı Çekler ise Litvanya’nın konuğu olacak. Play-Off bileti için yapılacak mücadeleler öncesi İskoçya kazanırsa, onun için sorun yok. Mağlup olur, Çekler Litvanya’yı devirirse, tam tersi olacak. İskoçlar kaybeder, Çekler’in maçı berabere biterse, Milan Baros’lu ve Sivok’lu Çekler, puan eşitliği halinde ikili averajla grubu ikinci sırada tamamlayacak.

Play-Off kuraları 13 Ekim’de çekilecek

Ukrayna ve Polonya’nın ortaklaşa düzenleyeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’na grup birincileri direk gidecek, en iyi ikinci de bu takımları takip edecek. Ancak diğer 8 ikinci, kendi aralarında oynayacakları maçların sonucunda turnuvaya katılmaya hak kazanacak. Bu akşam oynanacak mücadelelerin sonrasında ikinci sırayı alan ülkeler, 13 Ekim’de TSİ 14.00’te Polonya’nın Krakov kentinde Play-Off kuralarına katılacak. Buradaki eşleşmelerin ardından ilk karşılaşmalar 11-12 Kasım’da, rövanşları ise 15 Kasım’da oynanacak. Şampiyonaya katılacak 16 takımın belirlenmesinin ardından 2 Aralık 2011’de, Ukrayna’nın Başkent’i Kiev’de grup kuraları çekilecek. Dörder takımın 4 grupta mücadele edeceği şampiyona, 8 Haziran’da başlayacak.

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ