MENÜ

Kemal Tamer: Ragbide uluslararası düzeyde belli bir yere gelinebilir

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, "Böyle giderse yakın zamanda ragbi branşında uluslararası düzeyde belli bir yere gelinebilir. Ancak biraz daha bu işi yaygınlaştırmamız gerekiyor" dedi.

Kemal Tamer: Ragbide uluslararası düzeyde belli bir yere gelinebilir

Üniversiteler Ligi (Ünilig) Ragbi Grup müsabakaları Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki Limak Arcadia Otel'de tamamlandı. Erkeklerde 3 grupta 17 takım, kadınlarda 2 grupta 9 takım olmak üzere 26 takımdan 490 sporcu finallere kalabilmek için mücadele etti.

Kadınlar A grubunda Anadolu Üniversitesi birinci, 19 Mayıs Üniversitesi ikinci, B grubunda ise Trakya Üniversitesi birinci, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ikinci oldu. Erkekler A grubunda 19 Mayıs Üniversitesi birinci, Trakya Üniversitesi ikinci, B grubunda Anadolu Üniversitesi birinci, Bartın Üniversitesi ikinci, C grubunda İstanbul Üniversitesi birinci, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ikinci olarak mayıs ayında oynanacak final müsabakalarına katılma hakkı kazandı.

'GENÇLER BU İŞİ ÇOK SEVDİ'

Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FİSU) Yönetim Kurulu Üyesi, Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) Asbaşkanı ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, "Buradakiler ön elemeler. Buradan 6 erkek, 4 kadın takımı finallere katılmaya hak kazanacak. Finaller de diğer branşlarla birlikte büyük bir organizasyonla muhtemelen mayıs ayı içerisinde gerçekleşecek. Ragbiyi üniversitelerde lig olarak başlattık. Ülkemizde bu spor çok yeni olmasına rağmen katılım oldukça yüksek. Hem üniversiteler hem de gençler bu işi çok sevdi. Her geçen gün de katile gittikçe artıyor. Oyun zevkle izlenebiliyor. Hem de gençler yetenek olarak çok iyi" dedi.

'26 ÜNİVERSİTE ÇOK FAZLA DEĞİL'

Türkiye'de ragbi sporunun geleceği olduğunu vurgulayan Tamer, "Böyle giderse yakın zamanda ragbi branşında uluslararası düzeyde belli bir yere gelinebilir. Ancak biraz daha bu işi yaygınlaştırmamız gerekiyor. 185 üniversitenin olduğu bir ülkede 26 üniversite aslında çok fazla değil. Bunun nedeni de sporun ülkemizde yeni olmasıdır. Gençler mutlu oldukça biz de yaptığımız hizmet ve çalışmalardan zevk alıyoruz. Ragbi Avrupa'da ve dünyada çok popüler bir spor. Çok elit bir spor olarak biliniyor, milyonlar peşinden gidiyor. Genelde de üniversite sporu olarak biliniyor" diye konuştu.

Tamer, şöyle dedi:

"Avrupa şampiyonaları üniversiteler arasında düzenlenmektedir. Dolayısıyla ligde birinci olacak erkek ve kadın takımlar Avrupa'da Türkiye'yi temsil etme hakkı elde edecek. Avrupa şampiyonalarında federasyon olarak onları desteklemiyoruz. Okullar kendileri destekliyor. Dünyada ise üniversiteler milli takımı olarak mücadeleler gerçekleşiyor. Spor yeni olduğu için henüz ragbi branşında Türkiye olarak katılmadık. Belli bir seviyeye ulaştığımızda mutlaka ülkemizden gençlerimizi bu branşta dünya şampiyonalarına götürürüz."

Namık Kemal Kılınç - DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ