MENÜ

Kartal avcısı Alex

Fenerbahçe'nin 10 numarası Beşiktaş derbisinde takımın en büyük güvencesi... Çünkü Sambacı, Siyah-Beyazlılar'ı boş geçmiyor. İstatistikler ortada; 13'te 8...

Kartal avcısı Alex

Yeni sezonda ilk derbisini Beşiktaş’a karşı oynayacak olan Fenerbahçe’de takımın en büyük kozu kuşkusuz Alex de Souza olacak. Sarı-Lacivertli formayla Beşiktaş’a karşı 13 lig maçına çıkan Alex, bu karşılaşmalarda 8 gol atarken, 5’ini İnönü Stadı’nda kaydetti. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş’ı İnönü’de 4-2 yendikleri müsabakada hat-trick yapan Sambacı, 2008-2009’da 2-1 kazandıkları maçta da iki kez rakip fileleri havalandırmıştı. Kaptanın İnönü deplasmanlarında gol attığı karşılaşmaları kaybetmeyen Sarı-Lacivertliler, yarın da 10 numarasının önderliğinde rakibini yenme planlarını yapacak. Alex de Souza, Türkiye Kupası ve Süper Kupa maçlarında da 6 kez mücadele ettiği Beşiktaş’a toplam 19 karşılaşmada 12 kez gol atmayı başardı.

Haberin Devamı

9 kez galip geldi

Brezilyalı oyuncu Siyah-Beyazlılar’a karşı 9 maçtan galibiyetle ayrılırken, 4 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. İki ezeli rakip arasında, Alex’in forma giydiği maçlarda Beşiktaş ise 6 kez galip geldi.

Aslıhan Çil

YORUM YAZ