MENÜ

Karar verildi, gözler Avrupa'da!

Şike iddiasının yaşandığı Manisaspor - Şanlıurfaspor maçıyla ilgili PFDK’dan ceza çıkmamıştı. Ancak ortadaki ses kaydı sebebiyle UEFA’nın, ‘sıfır tölerans’ ilkesiyle konuyu takip ettiği öğrenildi.

Karar verildi, gözler Avrupa'da!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), geçen sezon TFF 1. Lig’de Manisaspor ile Şanlıurfaspor arasında oynanan maçın sonucunu etkilemeye teşebbüs etme gerekçesiyle sevki gerçekleşen kulüp, idareci ve futbolcular hakkında kararını vermiş ve ceza tayinine yer olmadığını açıklamıştı. Delillerin hukuka uygun şekilde elde edilmediği belirtilmişti. Bundan sonraki süreçte konunun Tahkim Kurulu’na gideceği öğrenilirken, gözlerin asıl çevrildiği yer UEFA olacak. ‘Şikeye karşı sıfır tölerans’ ilkesini benimseyen UEFA yetkililerinin, konuyu dikkatli bir şekilde takip ettikleri ve ses kaydı bulunmasına rağmen neden ceza verilmediğini araştıracağı konuşuluyor.

Yaşar Aşçıoğlu örneği...

Bu doğrultuda da UEFA’nın ağır yaptırımlar uygulayabileceği ifade ediliyor. Burada en çok konuşulan konu; ‘Delillerin hukuka uygun şekilde toplanmaması’ ifadesi. Gündeme gelen ses kayıtları bu şike iddiasında delil olarak devre dışı kalırken, yakın zamanda TFF yöneticisi Yaşar Aşçıoğlu’na (daha sonra istifa etmişti.) rızası olmadan telefonundan alınan mesajlar sebebiyle verilen cezaların, hangi yolla verildiği tartışma konusu yarattı. Örneğin yayıncı kuruluşun olmadığı 2. ve 3. Lig’lerdeki maçlarda kararlar ya da savunmalar, kulüplerin federasyona gönderdikleri görüntülerle yapılıyor.

Ne olmuştu?

Geçen sezon Şanlıurfa ve Gaziantep cephesinden gelen şike iddiaları gündemi bomba gibi düşmüştü. Tapelerde tarafların 80’er bin TL üzerinden 4 oyuncunun Şanlıurfaspor maçı öncesi teşvik almak için anlaştığı açıkça duyuldu. TFF 1. Lig’de 33. hafta oynanan ManisaŞanlıurfaspor mücadelesini Manisaspor 2-0 kazandı, son hafta ise Gazişehir Gaziantep ligde kalırken, Urfa lige veda
etmişti.

Futbol Disiplin Talimatı

Madde 75-Deliller (1) Müsabaka görevlilerinin raporları tarafların ve tanıkların beyanları, maddi deliller, uzman görüşleri ve ses ya da video kayıtları kabul edilebilir delillerdir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ