MENÜ

Karabük Avrupa'ya koşuyor: 0-1

Beşiktaş'ı deviren Tolunay Kafkas'ın ekibi Rize'den de mutlu döndü. Kırmızı-Mavililer, tehlikeli bölgeden kaçmaya çalışan Karadeniz ekibini Furkan'ın şık golüyle yıktı, maç fazlasıyla 4. sırayı kaptı. Ev sahibi 30 puanda kaldı, taraftarını hayal kırıklığına uğrattı

Karabük Avrupa'ya koşuyor: 0-1

Deplasman 90 dakikasına ‘Akhisar Belediyespor fatihi’ olarak adını yazdıran ve 3 puanla evine dönen Rizespor’un, aynı tarifeyi Tolunay Kafkas’ın ekibine de uygulayacağını düşünüyordu müsabaka öncesi tribünleri. 30 puanlı Rizespor, çetin rakibi Karabük karşısında kazanacağı galibiyetle rahatlayacak, üstelik yangın mahalline yakın takım sayısı adedini de artıracaktı! Halis Özkahya’nın düdüğüyle yoklama başladı, hatta 6. dakikada Ali Adnan önce Yiğit’i katladı, topa da güzel çaktı ama vuruşu ‘ahlar vahlar’ arasında direğin hemen üzerinden dışarı yollandı. 9 ve 12’de Kıvanç ve Kweuke’nin etkili olduğunu gördüm fakat Furkan da zerre boş durmuyor hatta Kağan sarı kart görecek kadar sert hamleler yapmak zorunda kalıyor.

Rize geleceğe bakıyor!

Serkan’ın 41-46’da kurtardığı mutlak gol tehlikeleri ve 57’de yediği bir gol var: 0-1. Bu pozisyonda rakip alanda çok gözüken Ali Adnan’a, Ahmet İlhan adeta bir Ali Cengiz uygulaması yaptı ve gelişen pozisyona Furkan şık vurarak golü yazdı: 0-1. Tütüneker önce Engin Baytar’ı, ardından Hurşut’u oyuna aldı ve tempo daha da hızlandı ama telaşe de arttı ve Kafkas doğru planlamasıyla hakemin eklediği 4 dakika uzatmayı da kazasız ve gol yemeden atlatmayı başarıp kritik geceden 3 puan çıkardı. Karabükspor 40’lar kulübüne girerken, Rizespor 30 puanla gelecek maçlara bakıyor artık!

Oğuz Dizdar

Haberin Devamı

Ç.RİZESPOR - K.KARABÜKSPOR

SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

YORUM YAZ