MENÜ

İzmir'de e-bilete tepki yürüyüşü

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından geçtiğimiz hafta Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig'de uygulamaya başlanan elektronik bilet (e-bilet) sistemi taraftarlar tarafından izmir'de protesto edildi.

İzmir'de e-bilete tepki yürüyüşü

İzmir'de Göztepe, Karşıyaka, Altay, Bucaspor, Altınordu ve İzmirspor taraftarları başta olmak üzere futbolseverler Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya gelerek Federasyon'un yeni uygulamasını yürüyüşle protesto etti. E-bilet sistemiyle fişlendiklerini iddia eden taraftarlar, "Susma haykır e-bilete hayır, yaşasın taraftar dayanışması, bu daha başlangıç mücadeleye devam, taraftara kalkan eller kırılır" sloganları atarak TFF'ye tepki gösterdi.

"E-bilete hayır, fişlenmek istemiyoruz tek yumruk, rantınız batsın" gibi pankartlarla yürüyüşe katılan taraftarlar adına bir açıklama yapan Taraftar Hakları Derneği şu ifadelere yer verdi:
"E-bilet ve Passolig Kart uygulaması derhal geri çekilmelidir. Çünkü baskıcı, yasakçı kanun ve uygulamalar taraftarları mevcut düzeni tehdit eden bir unsur olarak algılayan ve çözümü için sert polisiye tedbirler almakta gören zihniyetin ürünüdür. Futbolumuzun marka değerine zarar verilmektedir. Herhangi bir siyasi bağlantımız yoktur. Taraftarları hesaba katmadan yapılan her uygulama yanlıştır. Tribünlerdeki sorunlar taraftar derneklerinin eliyle çözülür. Mücadelemizi hukuksal zemine taşıyacağız."

Haberin Devamı
YORUM YAZ