MENÜ

İtalyan basınından ilginç iddia: Galatasaray UEFA'ya baskı yaptı!

Juventus'a yakınlığıyla bilinen Tuttosport gazetesi, maçın ertelenmesine Galatasaray'ın sebep olduğunu yazdı. Gazetenin haberinde, "Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini ve futbolcuları, karla kaplı statta oynamamak için UEFA yetkililerine baskı yaptı. Oysa Juventus hazırdı” fadeleri kullanıldı.

İtalyan basınından ilginç iddia: Galatasaray UEFA'ya baskı yaptı!

Tuttosport, 3 sayfa ayırdığı haberinde, “Korkunç. Maç inanılmaz bir fırtına yüzünden ertelendi”, “Bugün maça yeniden başlanacak ama saat konusunda tartışma var” ve Yunan kahraman Odysseus’un maceralı yolculuğuna atıf yaparak, siyah-beyazlı ekibin İstanbul’da yaşadığı aksiliklere vurguyla, “Otelden tahliye ve trafik arasında Juve’nin Odysseus destanı” başlıklarını kullandı.Gazete, buzlaşmış bir zeminde oynamamak için Mancini ve sarı-kırmızılı futbolcuların maçın ertelenmesi konusunda baskı yaptığını yazarak, “Türkler, karla kaplı statta oynamak istemedi. Juventus ise bunun için müsaitti. Bazı hatalar yapmasına karşın Juventus maçı harika götürüyordu” diye yazdı.

Ertelemenin ardından tansiyonun yüksek olduğunu öne süren gazete, Türkler’in baskısının galip geldiğini ekledi.Gazete ayrıca, “Galatasaray’ın cehennemi buz tuttu. Statta gerçek dışı bir atmosfer vardı” yorumunun yanı sıra, İtalya Dışişleri ile güvenlik yetkililerinin endişesinin yersiz kaldığının ve İtalyan taraftarların stat dışında hiçbir sorunla karşılaşmadığının altını çizdi.

Gazete, Juventus’un İstanbul’daki çilesinin, maçın ertelenmesinin ardından başladığını, otelde yer bulamadıkları gibi bir de uzun süre trafikte kaldığını da yazdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ