MENÜ

İşte zaferi getiren konuşma

Galatasaray, Bursa deplasmanında soyunma odasına 2-1 yenik girdiğinde, tüm futbolcular Mancini'nin öfkeyle bağırıp çağırmasını bekliyordu. Ancak İtalyan hoca, öyle şeyler söyledi ki, Sarı-Kırmızılı oyuncular ikinci yarıya bambaşka bir havayla çıktı

İşte zaferi getiren konuşma

Sarı-Kırmızılılar, Türkiye Kupası’ndaki Bursaspor deplasmanında çok ilginç bir 90 dakika yaşadı. Karşılaşmada 2-0 yenik duruma düşen Cim Bom, ilk yarının son anlarında Sneijder’in golüyle farkı bire indirip soyunma odasına girdi. Galatasaraylı oyuncular, teknik direktör Roberto Mancini’nin öfkeyle bağırıp çağırmasını bekliyordu.

‘Farklı kazanacaksınız’


İtalyan hoca soyunma odasına geldi, bir süre sessiz kaldı. Daha sonra sakin bir ses tonuyla konuşmaya başlayan Mancini, “Evet arkadaşlar, sizi tebrik ederim, maçı kazandınız, finaldesiniz” deyince, oyuncular bir anda ne olduğunu anlayamadı. Ardından konuşmasına devam eden 49 yaşındaki çalıştırıcı, “Yediğiniz 2 gol çok önemli değil. Zaten emeğinizin karşılığını son dakikada attığınız golle aldınız. Bu şekilde istekli oynamaya devam ettiğiniz sürece goller peş peşe gelecektir. Yeter ki oyunu düşürmeyin, maçı farklı kazanacaksınız” ifadesini kullandı. Mancini’nin bu beklenmedik sözleri, takımdaki havayı bir anda değiştirdi ve Galatasaray ikinci yarıya müthiş bir başlangıç yaptı. Bu arada futbolcular soyunma odasından çıkmadan önce, burada bulunan CEO Lutfi Arıboğan da, “Haydi aslanlarım, alacağız bu maçı” diye bağırarak oyuncuları motive etmeye çalıştı.

Başkan otobüse kadar gitti

Arıboğan 5-2’lik zafer sonrası da soyunma odasına inince, futbolcular bu kez maç ve kupa primlerine zam istediler. Daha sonra kulüp başkanı Ünal Aysal, takımın otobüsüne kadar giderek hem teknik ekibi hem de oyuncuları kutlayarak, finale çıktıkları için teşekkür etti.

Serdar Dinçbaylı

Asıl parayı kupayla toplayacak!

Roberto Mancini’nin, Bursaspor tribünlerinden atılan bozuk paraları sahadan toplaması dikkat çekmişti. Bu paraları saha kenarındaki çocuklara veren İtalyan hocanın bu davranışı takdir topladı. Ancak Mancini’nin asıl parayı, kupa kazanılınca toplayacağı yorumları da yapılmıyor değil. Zira Galatasaray, 7 Mayıs’taki finalde rakibini devirip kupayı müzesine götürürse, sözleşmesindeki madde gereği Roberto Mancini’ye 500 bin Euro tutarında bir prim ödenecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ