MENÜ

İşte Fenerbahçe'nin borcu

Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin 173 milyon lira borcu olduğu açıklandı.

İşte Fenerbahçe'nin borcu

Denetleme kurulunun, kulübün 1 Ocak-31 Mart 2014 dönemini kapsayan hesaplara göre hazırladığı raporda, net borcun 173 milyon 76 bin 108 lira (80 milyon 287 bin 660 dolar) olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Raporu okuyan denetleme kurulu üyesi Rahmi Kanbay, "Borçlar tutarı olan 185 milyon 56 bin 399 liradan mevcutlar ve alacaklar tutarı 11 milyon 980 bin 291 liranın çıkarılması sonucu kalan 173 milyon 76 bin 108 lira Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği’nin ödenecek tüm net borç toplamı olup, 80 milyon 287 bin 660 dolar karşılığıdır" dedi.

Banka ve finans kuruluşlarına olan 153 milyon 399 bin 701 lira toplam borçların vadesinin ise 2014 yılı için 45 milyon 926 bin 126, 2015 yılı için 47 milyon 592 bin 106, 2016 ve 2021 yılları arasının ise 59 milyon 881 bin 469 lira olduğunu bildiren Kanbay, "Bağlı ortaklıklardan olan alacaklar ve borçlar ile eski ve yeni yöneticilere olan borçlar bu tutarlara dahil değildir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kanbay, kulübün 2014 yılının ilk 3 aylık bölümünde 38 milyon 279 bin 629 lira gelir elde ettiğini, 55 milyon 293 bin 809 lira gider yaptığını bildirdi.

Bu tutarların iktisadi işletmenin gelir ve giderlerini kapsamadığını belirten Kanbay, yöneticilere olan borçları kapsayan çeşitli borçlar hesabındaki tutarın 19 milyon 231 bin 631 lira olduğunu, bu tutarın yukarıdaki borçlara dahil olmadığını kaydetti.

Yönetim kurulu faaliyet raporu

Kulüp yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyan Turhan Şahin, stadın yanındaki lise arazisinin haziran ayından sonra kulübe devredilmesi gerektiğini ifade etti.

Şahin, 2002 yılından bu yana devam eden süreçte Fenerbahçe Kulübü’nün bütün yükümlülükleri yerine getirdiğini ifade ederek, "Bu arazinin 49 yıl süreli irtifak hakkını alabilmek için kulübümüz bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı’nın istediği üç ayrı yerde, üç ayrı okul ile bir kapalı spor salonu yapmış olup Mili Eğitim Bakanlığı’na teslim etmiş bulunmaktadır" diye konuştu.
Fenerbahçeli yönetici, Düzce ili Kaynaşlı ilçesi dahilinde Topuk Yaylası mevkisindeki sosyal ve sportif tesislerin bulunduğu 152 bin metrekarelik arazinin kulübe 30 yıl süreli irtifak hakkı işleminin tamamlandığını, satın alma işlemlerinin devam ettiğini belirtti.

Şahin, futbol takımının antrenmanlarını yaptığı Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri arazisinin Orman İşletme Müdürlüğü ile olan sorunlarının halledildiğini, bu arazinin müdürlüğe ait olan kısmının 30 yıl süre ile kulüp tarafından kiralandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Gençlik Olimpiyatları’nda altın madalya sözü

Gençlik Olimpiyatları’na katılma hakkı kazanan Fenerbahçeli kadın boksör Esra Yıldız, boks şube kaptanı Mert Öztemel ile beraber yönetim kurulu masasına gidip başkan Aziz Yıldırım’ın elini sıktılar.

Öztemel, Bulgaristan’da düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası’nda 60 kiloda ikinci olan sporcusuyla beraber olimpiyatlarda altın madalya sözü verdi.
Sarı-lacivertli kulübün olağan yüksek divan kurulu toplantısı konuşmaların ardından sona erdi.

Kiğılı’dan açıklamalar

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, toplantıdan sonra gazetecilerle yaptığı sohbette şampiyonluk için 16 tişört hazırladıklarını, her hafta ayrı bir tişört çıkartacaklarını, Fenerium için önemli bir gelir hedeflediklerini bildirdi.

Beşiktaş Kulübü’nün dünkü açıklamasının çok önemli olduğunu dile getiren Kiğılı, "Biz de her zaman onların yanında olduk. Stat sorunu yaşadıklarında ilk olarak ’Sahamız açık, buyrun’ dedik. Her zaman Beşiktaş Kulübü’nün yanındayız. Sahamız dün olduğu gibi yarın da onlara açık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu ile ilgili Kardemir Karabükspor maçından sonra açıklama yapacağını kaydeden Kiğılı, "Çünkü şimdi konuşursam cezalı olurum" değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada GS Store'un mali durumunun iyi olmadığı iddialarına Kiğılı ilginç bir yorum yaptı. GS Store konusu konuşulurken divan üyelerinden bir tanesi "Batsınlar" diye çıkışınca Abdullah Kiğılı tepki gösterdi ve "GS Store'un batması bizim için iyi olmaz, bize bir şey kazandırmaz" dedi.

YORUM YAZ