MENÜ

Huzurlarınızda Drogba: 77 maçta 39 gol!

Drogba, Marsilya ve Chelsea formasıyla çıktığı 77 Şampiyonlar Ligi maçında 39 gol attı. 34'lük yıldızın kurbanları arasında Barcelona'dan Madrid'e, Münih'ten Manchester'a kadar birçok dünya devi var. Şimdi hedef gol sayısını 40'ın üzerine çıkarmak

Huzurlarınızda Drogba: 77 maçta 39 gol!

Şampiyonlar Ligi 2. turunda Almanya’nın Schalke 04 takımı ile karşılaşacak olan Galatasaray’ın en büyük kozu, başarılı kariyeri ve tecrübesiyle yeni transferi Didier Drogba olacak. Sarı-Kırmızılı forma altındaki ilk maçında Akhisar Belediyespor ağlarını havalandıran Fildişi Sahilli futbolcu, Galatasaray’ın Devler Ligi’nde en fazla mücadele eden oyuncusu konumunda bulunuyor. Galatasaray’ın, UEFA’ya bildirdiği 24 kişilik listede Şampiyonlar Ligi kariyeri en parlak isim olan Drogba, bu kulvarda 77 maçta forma giydi ve rakip ağlara 39 gol gönderdi. Şampiyonlar Ligi’nde ilk olarak Olympique Marsilya formasıyla mücadele eden Fildişi Sahilli futbolcu, bu takımla çıktığı 8 maçta 5 gol kaydetti.

Kupayı o kazandırdı

Drogba, ‘Devler Ligi’nde büyük başarılarını uzun yıllar formasını terlettiği İngiltere’nin Chelsea takımı ile elde etti. İngiliz ekibinde sahaya çıktığı 69 maçta 34 kez ağları havalandıran tecrübeli futbolcu, Mavi-Beyazlı takımla iki kez final oynadı ve bir kez kupayı kaldırdı. 2007-2008 sezonunda Manchester United ile yapılan final maçını kaybeden Chelsea, geçen sezon ise Didier Drogba’nın son anlarda kaydettiği gol sayesinde Almanya’nın Bayern Münih takımı karşısında mutlu sona ulaştı.

Premier Lig farkı!

Karşılaşmada Alman ekibi 83. dakikada Thomas Müller ile 1-0 öne geçmesine karşın Chelsea, Didier Drogba’nın 88. dakikada kaydettiği golle skoru eşitledi ve maç uzatmalara, ardından penaltılara gitti. İngiliz ekibi, penaltılarla rakibini mağlup ederek, kupanın sahibi oldu. Sarı-Kırmızılı takımda, Drogba’dan sonra Şampiyonlar Ligi’nde en fazla maç oynayan isim 60 maç ile Arsenal’den gelen vatandaşı Eboue oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ