MENÜ

Hiddink şike sorularından bıktı

Amsterdam'da dün gerçekleşen 2014 Dünya Kupası elemeleri D Grubu'nun fikstür toplantısında, Hollanda basınının ilgi odağı Guus Hiddink oldu.

Hiddink şike sorularından bıktı

Guus Hiddink'e sorulan sorular arasında 'şike iddiaları sorusu' ilk sıraya yerleşirken, teknik hocanın Türkiye macerasının sonuna yaklaşıp yaklaşmadığı sorusu ise ikinci sırada yerini aldı.

Şike iddiaları konusunun netliğe kavuşmaması ister istemez Türk futbolunu olumsuz yönde etkilediğini düşündüğünü söyleyen Guus Hiddink, Hollanda basınına yaptığı açıklamalarda "Evet, şike iddiaları Türkiye'de hemen hemen her gün konuşuluyor. Aslında pek iyi bir şey değil, netlik kazanması gerekir. İster istemez Türk futbolunu olumsuz yönde etkiliyor, etkilemiyor değil. Ama bu konuda benim fazla bir şey söylemem doğru olmaz" diyerek şike iddiaları sorularından da sıkılmaya başladığını söyledi.

Guus Hiddink, DHA Hollanda Muhabiri'nin kendine yönelttiği "UEFA, TFF'den Hırvatistan maçına kadar üç takımın düşürülmesini; üç takımı da eksi puan yazılmasını istedi şeklinde iddialar var doğrumu dur?" sorusuna ise "Şu ana kadar böyle bir şey duymadım. Öncelikle bunun doğruluk payını araştırmak gerekir. İddialar ve dedikodular hakkında yorum yapmam doğru olmaz" diyerek böyle bir konudan haberdar olmadığını söyledi.

Kısa süre sonra 65 yaşına girecek olan Guus Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası için Hırvatistan ile oynanacak olan play-off maçları sonrasında
Türkiye macerasının bitip bitmeyeceğini sorularına ise "Evet, yaşım 65 olacak. Artık emekli olmanın zamanın yaklaştığını ben de biliyorum. Fakat şu anda tek düşüncem emeklilik değil. Tek düşündüğüm Türkiye'nin 2012 Avrupa Şampiyonası'na katılmasıdır. Önce bunu başarmak gerekir" diyerek yaptığı açıklamalarda başarısızlık sonrasında Türkiye'den ayrılabileceğinin sinyallerini verdi.

Fatih ÖZYAR - AMSTERDAM / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ