MENÜ

Hayal ettiği yerde

Mutlu ve formda ama aklı şampiyonlukta bir oyuncu Webo. Hatta Belediye'nin onu 'kesmediğini' söylemek de mümkün. Çünkü, “Büyük statlarda ve iyi ortamlarda başka oynarım” diyen Kamerunlu golcü, tam bir Kadıköy hayranı. Ailesi yurt dışında yaşıyor, her fırsatta onlara gidiyor. Onu tanıyanlar, “Webo Fenerbahçe'de uçar” diyor.

Hayal ettiği yerde

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile bu sezon 9 gol attı, genel toplamda ise 24 gole ulaşıp İbrahim Akın ile birlikte kulüp tarihinin en skorer ismi oldu. Kısacası ne kadar iyi bir santrfor olduğunu kanıtladı. Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra ise daha da merak edilir oldu. Biz de Kamerunlu’yu sizler için araştırdık. Kısa süre öncesine kadar Beşiktaş ve Trabzonspor’un da listesinde olan 31 yaşındaki golcü, Nacional, Leganes, Osasuna, Mallorca maceralarından sonra soluğu İstanbul’da aldı.

‘Hep zirvede olmak güzel’

Ancak unutamadığı dönem Uruguay’daki Nacional günleri. Çünkü bu kulüple şampiyonluklar yaşadı, Avrupa’ya açıldı. Transferde bu nokta kilit aslında. Webo, Fenerbahçe’ye ‘evet’ derken şampiyonluk özlemi çok etkili oldu. Yakın çevresine, “Mutluyum, iyi takımlarda oynadım. İstanbul’da yaşamak da süper. Ancak tekrar o şampiyonluk mutluluğunu, hep zirvede olma, oralara oynama heyecanını özledim” diyen yeni transferin bir başka seçim sebebi de Kadıköy atmosferi.

‘Onlarla futbol oynamak harika’


Büyük statlarda, iyi ambianslarda bambaşka bir Webo olduğunu anlatan Kamerunlu, Saracoğlu Stadı’nın atmosferine de hayran. Fenerbahçe taraftarları için, “Takıma müthiş destek veriyorlar. Onların desteğiyle oynamak futbolcuya kendini farklı, ayrıcalıklı hissettirir. Taraftarın kulübüne olan bağlılığını o stada ayak bastığınız andan itibaren anlarsınız” yorumlarını yapmaktan hiç kaçınmayan bir yıldız Webo.

‘Hemen ‘evet’ dedim çünkü...’


Ve gelelim en önemli noktaya imza aşamasına. Kulübünün de onayıyla Fenerbahçe ile görüşme masasına 3 gün önce oturan golcü o anları şöyle anlatıyor: Karşımda beni gerçekten isteyen, bana değer veren kişiler gördüm. Büyük takımda oynamayı zaten istiyordum ama bu kararlılık karşısında kararımı vermem hiç zor olmadı ve her şey göz açıp kapayıncaya kadar bitti.

Ailesi yurt dışında

Hıristiyan-Katolik olan Fenerbahçe’nin yeni golcüsü, dinine de bağlı, sık sık kiliseye gidiyor. Aile hayatında ise şampiyonlukta olduğu gibi özlem çektiği kesin. Çünkü Webo’nun eşi ve kızı, Londra’da yaşıyor, zaman zaman İspanya’da uzun tatiller yapıyor. Bunda eşinin İspanyol olmasının rolü var. İstanbul’a hayranlığından bahsettiğimiz golcü, Belediyespor tesislerine yakın bir yerde ev kiralamak ya da otelde kalmak yerine daire satın aldı. Ancak yakın çevresi Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra adres değişikliğini de kesin görüyor. Kısa ya da uzun her izin döneminde ya eşiyle kızı İstanbul’a geliyor ya da o yurt dışına uçuyor. Çalışkanlığı ve hırslı kişiliği ile bilinen Webo’nun Sarı-Lacivertli takımda Belediyespor’a oranla çok daha ciddi işler çıkartacağı düşünülüyor.

Serhat Demirtaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ