MENÜ

Hani verdiğin sözler... 2-1

Galatasaray, geçen hafta Arena'da ezeli rakibi Fenerbahçe'yi devirmiş, taraftarlarına, “Hazırlanın! Yine Şampiyonlar Ligi'ne gidiyoruz” mesajını göndermişti...

Hani verdiğin sözler... 2-1

Üzerine önceki gece de Beşiktaş 2 puan kaybetti ama Aslan, dün Sivas’ta felaketti, fırsat değerlendirecek halde değildi. Aatif attı, Yiğido sonra da dünyaları kaçırdı. Cim Bom, Yekta ile 1-1’i yaptı, yetmedi. Sivas dört koldan yüklendi, ev sahibine 3 puanı Utaka getirdi, Aslan ikinciliği Kartal’a devretti.

Haberin Devamı

Aslan şaşırtmadı!

Fenerbahçe’yi Arena’da 1-0 yenerek moral bulan Galatasaray, Sivasspor’a konuk oldu. Cuma akşamı Beşiktaş’ın, Konyaspor ile 1-1 berabere kalması Cim Bom için ikincilik yarışında avantaj yakalayabilmek adına önemli bir fırsattı. Sivas deplasmanına Melo, Sneijder, Drogba, Hakan gibi önemli yıldızlarından yoksun gelen Sarı-Kırmızılı takım mücadeleye oldukça kötü başladı. İlk dakikalardan itibaren sağlı sollu ataklarla hücum eden Sivasspor oyunun her bölümünde etkili oldu. Galatasaray ise bir türlü ileri top taşıyamazken pas hataları birçok atağı başlamadan bitirdi. 15. dakikada Adem ceza sahası dışından çok sert vurdu, top az farkla üstten auta gitti. 16’da ise Utaka ara pasıyla Chahechouhe’yu savunmanın arkasına kaçırdı. Pozisyonu önlemek için çıkan Muslera topu sektirdi ve Chahechouhe fırsatı iyi değerlendirip takımını öne geçirdi: 1-0. Ev sahibi takım golden sonra etkisini artırdı. Özellikle Eboue’nin görev yaptığı sağ kanadı kullanan Kırmızı-Beyazlılar, Muslera’yı bir hayli terletti. 21. dakikada Aydın ortaladı Burhan kafayı kale ağzında vurdu top üstten auta gitti. 25’te Aatif Chahechouhe’nun ceza sahası dışından vuruşunda top savunmaya da çarparak kornere çıktı. Sivasspor bu bölümde 2. gole çok yaklaştı. İlk yarının son bölümünde kıpırdanan Cim Bom’da 41. dakika ceza sahası dışında topla buluştu ve topla hızla içeri girerek savunmaya rağmen vuruşunu yaparak oyuna denge getirdi: 1-1. Aslan kötü oynadığı ilk yarıyı bu golle 1-1 tamamladı.

Haberin Devamı

Sivas farkı açabilirdi

Takımının oyunundan memnun olmayan Mancini çareyi oyuncularının görev bölgesini değiştirmekte gördü! Sarı-Kırmızılı takımda her oyuncu sürekli farklı mevkiilerde görev yapsa da hiçbiri hiçbir alanda varlık gösteremedi. 58. dakikada Utaka ceza sahası dışından vurdu top yan direğe çarparak auta gitti. 2 dakika sonra ise Aydın pasını verdi, savunmanın arkasına sarkan Utaka, Muslera’dan da sıyrılarak topu ağlara gönderdi: 2-1. Bu kötü futbola saha içerisinde isyan etmeyen oyuncuların rahatlığı aslında takımın hedeften çoktan koptuğunun göstergesiydi. Sahada gezen Burak, Umut, Hajrovic ve Selçuk gecenin başlıca kahramanlarıydı. Tabii ki burada Sivasspor’un hakkını teslim etmek gerekir. Savaşan, mücadele eden Roberto Carlos’un öğrencileri daha farklı galibiyeti hak eden taraftı. Galatasaray bu sezon ligi nerede bilinmez ama önümüzdeki sezona yeni bir teknik direktörle başlamalı.

Haberin Devamı

Metin Karabaş

SİVASSPOR 2-1 GALATASARAY (12.04.2014)

SİVASSPOR İSTATİSTİKLERİ

GALATASARAY İSTATİSTİKLERİ

SÜPER LİG İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ