MENÜ

Hamza Dursun'un Kore'de aile saadeti

Güney Kore'de Milli kayakçıya yarış öncesi tatlı sürpriz. Kış Olimpiyatları'nda bugün piste çıkacak olan Hamza Dursun'un ailesi, 16 saatlik uçak yolculuğu ile Ağrı'dan Güney Kore'ye geldi.

Hamza Dursun'un Kore'de aile saadeti

İki yıl önce yaşadığı hastalığını annesinin desteği sayesinde atlatarak kayaklı koşuya dönen Hamza Dursun'u ailesi Güney Kore'de yalnız bırakmadı.

Kış Olimpiyatları'nda ilk mücadelesine kayaklı koşu erkekler klasik sprint kategorisinde çıkan Hamza Dursun, bugün yarışacağı kayaklı koşu 15 kilometre serbest müsabakası öncesi ailesiyle bir araya gelerek moral buldu. Hamza, ilk kez yarıştığı olimpiyat oyunlarında ailesinin yanında olmasının kendisine büyük güç verdiğini söyleyerek, "Ağrı'da kayaklı koşuya başladığımda hayalim ülkemi olimpiyatlarda temsil etmekti. Buraya gelirken zor yollardan geçtik ve emeğimizin karşılığını olimpiyatlara katılarak aldık. Burada olmak çok gurur verici ve insanı mutlu eden bir durum" dedi.

İLK YURT DIŞI YOLCULUKLARI
Ailesinin ilk kez yurt dışına çıktığını belirten Hamza Dursun, "P&G'ye Olimpik Anneler Projesi ile bana ve anneme destek olduğu için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ELLERİYLE BESLEDİ
Oğlunun sevdiği dolma, kete, kendi yaptığı tulum peyniri ve helvayı Ağrı'dan Güney Kore'ye taşıyan Asiye Dursun, "Tüm anneler çocuklarını spor yapması için desteklesin ve onlara inansın" dedi.

(Sabah)

Haberin Devamı
YORUM YAZ