MENÜ

Hami ile öze dönüş hamlesi

Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor beraberliğine karşın ligde 4. sıradaki yerini koruyarak Avrupa kupalarına katılma hedefini sürdüren Trabzonspor'da teknik sorumlu Hami Mandıralı, göreve geldikten sonra Trabzonlu oyunculara daha fazla görev verdi.

Hami ile öze dönüş hamlesi

Sezon ortasında izinsiz olarak İstanbul’da düğün yapıp evlenen Didier Zokora ve bu düğüne izin almadan giden Gustavo Colman’ı kadro dışı bırakan, performansından memnun olmadığı Malouda’yı kadroda düşünmeyen, Janko’dan istediği verimi alamayan bordo-mavili teknik adam, altyapıdan yetişen genç oyunculara da forma vermesiyle ilk 11’de forma giyen Trabzonlu oyuncu sayısını artırdı.

Haberin Devamı

Görevden ayrılan teknik direktör Mustafa Akçay döneminde ligin 9’uncu haftası ve 10’uncu haftasında sadece bir Trabzonlu oyuncunun görev aldığı Karadeniz ekibinde, teknik sorumlu Hami Mandıralı döneminde Elazığspor, Gençlerbirliği ve Eskişehirspor maçlarında ilk 11’de beşer, sonradan da birer olmak üzere altışar Trabzonlu oyuncu forma giydi.

Ligin 27. haftasındaki Elazığspor maçında Trabzon doğumlu ve kökenli olmak üzere Aykut Demir, Şahin Aygüneş, Özer Hurmacı, Mustafa Yumlu, Mustafa Akbaş’ı ilk 11’de sahaya süren Hami Mandıralı, sonradan da oyuna Zeki Yavru’yu aldı.

Mandıralı, ligin 28. haftasında 3-0 kazanılan Gençlerbirliği maçında Aykut Demir, Özer Hurmacı, Mustafa Yumlu, Mustafa Akbaş, Zeki Yavru’yu ilk 11’de oynatırken sonradan da oyuna Gökhan Alsan’ı aldı. Son hafta 2-2’lik Eskişehirspor maçında da Mandıralı, Aykut Demir, Özer Hurmacı, Mustafa Yumlu, Mustafa Akbaş ve Zeki Yavru’ya 11’de görev verirken sonradan da oyuna Kadir Keleş’i dahil etti..

Haberin Devamı

Kadroda 11 Trabzon kökenli oyuncu

Trabzonspor’un kadrosunda 11 Trabzon kökenli oyuncu bulunurken teknik sorumlu Mandıralı, son 3 haftada 8’ine forma verdi.

Karadeniz ekibinde Aykut Demir, Şahin Aygüneş, Özer Hurmacı, Mustafa Yumlu, Mustafa Akbaş, Zeki Yavru, Gökhan Alsan ve Kadir Keleş forma giyen oyuncular olurken kaleci Zeki Ayvaz, Caner Osmanpaşa ve Abdülkadir Özdemir görev alamadı.

Caner Osmanpaşa’nın stoperde Aykut Demir’in eksikliğinde bu hafta Kayseri Erciyesspor maçında forma giymesi bekleniyor.

"Sudan ucuz" oyuncular

Trabzonlu genç oyuncular, Spor Toto Süper Lig’deki oyuncuların çok altında ücret alıyor.

Sağ bekte forma giyen Bosingwa’nın, kulüple yıllık 2 milyon 126 bin avro garanti ücret karşılığında sözleşmesi bulunurken son 7 maçta sol bekte forma giyen Mustafa Akbaş, yarım sezon için 50 bin lira garanti ücret alıyor. Devre arasında 1461 Trabzon’dan gelen Mustafa Akbaş, gelecek sezon için 110 bin liraya anlaşırken, Kadir Keleş 145 bin liraya oynuyor.

Karadeniz ekibinde sağ bekte oynayan Portekizli oyuncu, yaklaşık olarak Mustafa Akbaş’tan 60 kat, Kadir Keleş’ten 43 kat daha fazla para kazanıyor.

Haberin Devamı

Güney: "1975-80’li yılların ruhunu ortaya çıkarmamız lazım"

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımda kaptanları Onur Recep Kıvrak gibi futbolcularla kendi insanlarını harmanlamaları gerektiğini belirterek, "Bu yolda ilerliyoruz. Gerek teknik anlamda gerek futbolcularla ilk günden beri bu mücadeleyi verdik. Mustafa hocayla başlamamız da bundan dolayı oldu. 1975-80’li yılların ruhunu ortaya çıkarmamız lazım" dedi.

Altyapıya önem verip öze dönüş hamlesini gerçekleştirmeleri gerektiğini vurgulayan Güney, şunları söyledi:

"Genç oyuncularımıza sabır göstermek gerekir. Bunlar fedakarlıkla iş yapıyorlar. Trabzonspor, bu oyuncuların hakkını yemez, zamanı gelince değerlendirecektir. Şu anki ortamda ekonomik olarak da aynı parayı alıyorlarmış gibi oynuyorlar. Onlarda Trabzonspor ruhu, sevdası var. Bu ruhun yaygınlaşması için uğraşacağız. Bunları gerçekleştirmek çok önemli misyon. Bunlar fedakarca mücadele ederken Trabzonspor gibi büyük bir formayı terletiyorlar. Hemen büyük başarılar, hatasız futbol onlardan beklemek mümkün değil. Heyecan içerisindeler, yıllarca hayal ettikleri formayı giyiyorlar. Heyecanla birtakım hata yapabilirler."

Haberin Devamı

Taraftarlara seslenen Güney, "Bu oyunculara tahammül göstermeleri, zaman vermeleri, onları anlayışla karşılamaları lazım. Seyirciler de eskisi gibi altyapıdan yetişen oyunculara tepki göstermiyor. Bu futbolcuları kaybetmemek adına herkese görev düşüyor" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ