MENÜ

Güntekin Onay: Fenerbahçe Cocu'yla doğru yolda

Güntekin Onay, Fenerbahçe'nin Benfica karşısında aldığı 1-0'lık yenilginin çok da kötü bir sonuç olmadığını ve Sarı Lacivertlilerin uzun dönemde Cocu'yla başarılı olabileceğini ifade etti.

Güntekin Onay: Fenerbahçe Cocu'yla doğru yolda

Başarılı spor yorumcusu Güntekin Onay, Fenerbahçe'nin Benfica karşısındaki mücadelesini değerlendirdi. Onay'ın Vatan Gazetesi'nde yayımlanan yazısı şu şekilde:

Haberin Devamı

F.BAHÇE ilk yarı mükemmel bir deplasman oyunu sergiledi. Luz Stadı’nda Benfica karşısında bu kadar olgun ve sahayı iyi parselleyen bir F.Bahçe inanın ben de beklemiyordum. Cocu, rakibi iyi analiz etmiş ve top Benfica’dayken çok disiplinli ve dirençli bir F.Bahçe izledik. Rakibe hemen hemen hiç şans vermediler. Kolay değil bu kadar erken bir süreçte Benfica gibi güçlü bir takıma karşı oynamak.

F.BAHÇE kanatları iyi kapattı ve orta alanda iyi yardımlaştı. Hem mental hem fiziksel hem de taktiksel açıdan ilk yarıda harika bir F.Bahçe izledik. Zaman zaman yapılan basit top kayıpları dışında özellikle top Benfica’nın ayağındayken F.Bahçe’yi çok beğendim. Duran toplardaki alan paylaşımı da üst düzeydeydi. Cocu yetenekli bir teknik adam ve belli ki takımı iyi çalıştırıyor.

Haberin Devamı

MAÇA 4-6-0 düzeniyle başlayan temsilcimiz 2. yarıda baskı yedi. Cocu, baktı olmuyor savunmada aksamaya başlayan Valbuena’yı çıkartıp Mehmet Ekici’yi sahaya sürdü. Hiç hücum yapamamak özellikle 2. devrenin ortalarında ciddi bir sorun olarak karşımıza çıktı. Sadece direnmeye başladık. Gol geliyorum dedi ve hiç hücum yapamayan F.Bahçe gole davetiye çıkardı. 1-0 Kadıköy için bu oyunla kötü sonuç değil. Ancak F.Bahçe agresif olduğu kadar dikkatli olmak zorunda.

DIRAR yerine Ayew, Alper yerine de üst düzey bir santrforla, F.Bahçe Cocu yönetiminde doğru yola girer.

YORUM YAZ