MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Şanlıurfa at yarış tahminleri

Şanlıurfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Şanlıurfa at yarış tahminleri

6 Aralık Çarşamba Şanlıurfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

LİDEREFE çok formda

1.AYAK: Kötü yarışlarından sonra geçen haftaki tabelasında formunu geliştirdiğinin sinyalini veren AIGAI, bu kez lehine mesafe çıkıyor. Bu atın uzunlarının daha iyi olduğunu geçmiş yarışlarında kazanmış olduğu mesafelere bakarak da bariz şekilde anlayabilirsiniz. Evet kilo sıkıntı ama 5 rakamından aşağısına bana göre sıkletı verebilir, zaten grupta erkek at da yok, o yüzden favorimdir. İkinci şans verdiğim kısrak İLKNURSULTAN, kısa vade son yarışına oranla daha dengi gruba dönecek, önünde bitiren atların hiçbiri burda yok, hafızam beni yanıltmıyorsa yaz sezonunda Ankara’da ağır kiloyla kazandığı bir yarışı da olması lazım. Gelelim JAMAICA GIRL’e. Adana’da beklenilen koşuları yapamayınca rotayı Güneydoğuya çevirdi, buradaki atlar kendisi için daha müsait. Son kazandığı yarışta bu mesafedeydi, uzun süredir sessiz, ilk kez sahne alacağı pistde alkışları da alabilir. Her ne kadar son dönemde gözden düşen yarışlar yapsa da tam bir ters köşeci at olarak nitelendirdiğim uzun zaman sonra Şanlıurfa’da koşacak olup, bu pistde koştuğu son üç yarışının ikisini kazandığını hatırlarmak istediğim, en iyi apranti de onda olan, hem kaçabilen hem bekleyebilen BLUE LIFE ile 60 kiloyla önceki yarışında 2.olduktan sonra ardına 50 kiloyla daha kötü koşmasına anlam veremediğim ne yazacağımı da şaşırtan mesafe tutan atlardan SARAÇKIZI diğer şans verdiğim kızlardır.

2.AYAK: HIZLIATMACA’yı Başkentdeki yarışlarından yakından takip ettim. Şimdi yarış hayatının ilk koşusundan başlamayım, son dönemini aktarayım.Bu at dört yarış önce padokta canavar gibiydi ama start çıkışında jokeyini düşürmüştü, ardına koştu startda oyalandı tam randıman veremedi, sonrasında iyi çıkınca ‘’Bilge Prenses’’ gibi kaba kumda 2’de 2 yapan yetenekli bir kısrak arkasına ikinci kalmıştı, son yarışında burda üzülmeden bir yarış gördü, bu kez artan pist tecrübesiyle beklenen çıkışı yapabilir. Kazanma zamanı gelip geçen pişkin isimlerinden ALNURA, öncelikli rakip önerim olup, bu tip maidenlerdeki 50 kilonun sonucu direkt etkilemesini göz önünde bulundurarak kıpırdamalar içerisindeki NAZEYİN KIZI ile PADOKGÜZELİ at yazacaklara diğer ilavelerimdir.

3.AYAK: LİDEREFE, maşallah havaların serinlemeye başlamasından itibaren çıkışa geçti. 3 aydır tabeladan düşmüyor. Aslında bu yarış uzun mesafede olsa ŞANLIURFA’nın EFESİ, LİDEREFE diye daha iddialı bir başlık atacaktım. 3’lülüğünde iki tane kazandığı kısa mesafe vardı, 4’lülüğünde hiç kısalarda kazanmadı. O yüzden biraz frene basim dedim. Ama yarışın çok süratli gideceğini düşünüyorum, ki yüksek tempolarda çıkacak her metre bu handikapı kapatır, ki indirime gidilmeyip 60’la tecrübeli jokeyinin de deklaresi ata olan güvene işaret olup bankomdur.

4.AYAK: İçime sinmeyen bir yarış. Sebepleri OZİBEY ile BÜYÜKBEREN uzun aradan sona yarış gördüler ama henüz istenilen seviyeye gelip gelmedikleri konusunda kesin fikirli değilim. BÜREBEY, iyi at ama kilo sıkıntı olabilir, ne diyorsun sen! son yarışımı görmedin mi hadi işine bak ben kazanırım diye ters de yapabilir. ŞAHDEMİR, ilerleyen yaşından dolayı güven vermiyor. İNCİR ÇEKİRDEĞİ, istikrarlı ama grup sert gelebilir mi? Saydığım beş ata da olumsuz yorum yaptım, çünkü burası hiç içime sinmiyor, birinden biri gelsin de hangisi gelirse gelsin diyerek kendimi taç’a atıyorum.

5.AYAK: YARDIMCI CEYLANI ile ilgili yorum yapmaktan ben sıkıldım siz de sıkılmışsınızdır, aynı şeyleri yazmayım, takibimde. ÖZNİSA’dan kapalı gözlüğü çıkardılar at çok iyi koştu, bugun dikkat! ÇEKENBİLİR, 2.5 ay aradan sonra iyi koştu, ardına yaptığı işindeki derecesine bakarsanız dinçlik yapmadığı aşikar. AVZER, ile EFSANE İSMAİL ikilisinin son iki yarışında kazanan atlarla arasındaki derece farkında aşamalar içerisinde oldukları besbelli. KÜÇÜK GELİN’in bu pistdeki ilk yarışı fena değildi, artan tecrübesiyle sürpriz.

6.AYAK: Süratli OTANTİK, eli kulağındaki STURDY, rakiplerinin sağında solunda tehditkar şekilde dolaşan FALL THE SUN, aradan sonra koştuğu yarış dinçlik olmayan JUNGLE LION, yeniden form tutan TOMS TO TOMS sıralamdır.

1,2,3,4,5 // 1,9,11,12 // 3 // 5,7,1,8,6 // 13,10,4,2,5,8 // 3,9,7,10,4

Haberin Devamı
YORUM YAZ