MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Diyarbakır at yarış tahminleri

Diyarbakır at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Diyarbakır at yarış tahminleri

7 Aralık Perşembe Diyarbakır at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

RACON için vakit doldu

1.AYAK: Güneydoğunun baş taylardan biri olarak bakılan, güzel de işlere imza atarken, bir anda rotayı ekibinin Ankara’ya çevirtdiği ve ordaki yarışlarında bozulan sonrasında geri dönüşü iyi olmayan ve baktılar olmuyor, 3 aylık istihrat-tedavi sürecine alınan, bu sürece güzel bir tepki verip son yarışında kazanan kadar çok koşan ayağına çabuk kısrak SPARTAN HONOR, bu kez artan kondüsyonuyla formda pilotuyla bir solukta bitirebilir, favorimdir. Son haftaların formda 2’lileri, ki 3 hafta önceki aynı yarışta 2 ve 1 bitiren AYŞEGÜL ile PRENSES MERAM rakip gördüğüm hemcinsleridir.

2.AYAK: Kilo faktörlerinin şansları eşitlediği, tam mesafesinde koşacak atların çoğunlukta olmasından dolayı zor gördüğüm bir koşu. YALNIZKARTAL’ı uzun uğraşlar, sabırla beklemeler sonucu yeniden düzelttikler. Kısa vade son yarışında boşlukta 3.kalsa da bu handikap 16 yarışa yeter de artar bile, ayrıca oraya oranla kısalan 300 metre mesafede lehine, bakalım kanat açabilecek mi? MIZARBEYİ’ni 3 aydır tabeladan düşüremiyorlar maşallah, zaten pist seçen bir at, buraya aşık. Son yarışında 59.5’la da yine elinden geleni yaptı ama bu kez hem 6.5 kilo düştü, hem mesafe uzadı, hem de kantarmasını sevdiği binicisine döndü. EMİRGAN, Adana’da geçen ay çok bilet yırttırdı, hep dillendi ama tam randıman veremedi, buraya da artık alışmış gözüküyor, kazandı da, arap atı uzun zaman sonra form tutumu devamını getirir. Ki buyurun en yakın örneklerinden biri JUNYIR SANCAK, daha düne kadar bir numarası yoktu, havalar bir serinledi, sıcakların gitmesiyle geleni gideni temizlemeye başladı, 1 ayda 6.koşusuna çıkıyor olmasını da düşünün yani, maşallah ne ciğer varmış. SAĞNAKHAN, istikrarlı çizgisini sürdürüyor, bu tip beyefendi atları severim, yazarım, extra bir analizim yoktur. ARCHIPELAGOS, kendisiyle aynı stildeki (Gobaklı) dan erken sıyrılabilirse, karşılara nefes bırakıp direnebilir. Ha diyebilirsiniz ki bu at hep kısada kazanmış. İyi de 1700’e ilk kez çıkacak ya tutarsa? Bence bir görmek lazım. AYÇIRA, zaman zaman sürpriz çıkışlar yapıyor, kağıt üzerinde unutulmuş pozisyonda gözükmekte olup sona ekledim.

3.AYAK: RACON’un iyi durumda olduğunu biliyorum, hala kazanamamasına anlam veremiyorum. Şanlıurfadaki son yarışında hiç mücadele edememesini yadırgadım. Hoş, bu atın yarış kariyerinde Diyarbakır pisti dışında başka yerde birinciliği de yok.. Neyse, bankonun yanına, onu değersizleştirmemek adına kolay kolay rakip söylemem ama ‘’Bosforota’’ dışında bana göre diğer atlar bugun RACON’u geçemezler, 112 liralık kuponu da 224 liraya çıkaramam, çünkü kendim de oynuyorum, 224 lira kupon yapacak kadar zengin bir adam değilim. RACON, hem kaçabilen hem bekleyebilen bir at. Tecrübeli binicisi yarış gidişatına göre insiyatif alıp atla el ele Racon’u keseceklerdir diye düşünüyorum.

4.AYAK: Şanlıurfada yazarım ama Diyarbakırdaki maidenlerde geçen haftaki bir yarıştan sonra sezon bitene kadar teknik analize girmeme kararı aldım. Ne yazsam boşa gidiyor, emeğime yazık.. Mantığa göre atlar gelmiyor. Ya da ben mantıksızım, 21 senedir aralıksız yurt içi-yurt dışı boşa yarış izlemişim diyim de öyle kapatayım. DİYAR MEYDANI, ARASIM, COOL TIME, ICARUS yazıp, taç’a çıkıyorum.

5.AYAK: AVAN ile İNANLI OĞLU aynı stilde atlar. Ama ikisi zaman zaman bekleme de yapabiliyorlar, o yüzden önde birbirlerini yemezlerse, ya da zaman zaman yaşanan jokey inatlaşmaları olmaz dengeli giderlerse ikisinin de şansını yüksek görüyorum. Tersi olursa VEYSİBABA, SEÇKİNER, GUTİ devreye girerler düşüncesindeyim.

6.AYAK: Bu yarışta atların çoğu ilk kez 1700’e çıkacak. Belki aralarından mesafe isteyen ama bu zamana kadar bulamadığı için tam randıman veremeyen isimler olabilir dikkat edelim. Önce 1700 de tek deneyimi olup kazanma başarısı gösteren geçen hafta da kazanan KUYUMCU’yu öne alayım, ardına da KARAPOLAT, GAHTALI, ÖZALAK, DİŞİBUSEFAL, KILIÇ TUTAN, KÜÇÜK TEPECİKLİ sonrasında sıralamamdır diyip, insiyatifi size bırakayım.

9,3,8 // 2,4,8,1,7,11,3 // 9 // 3,1,6,5 // 3,2,8,1,6 // 8,6,2,10,4,7,9

Haberin Devamı
YORUM YAZ