MENÜ

Gökhan Saki havlu attırdı

Dünya Kick Boks Şampiyonlar Ligi fırtınasını İstanbul'da estiren "Glory6 İstanbul" için 16 ülkeden gelen 32 ünlü ve güçlü kick boksçu, 6 Nisan gecesi, Ülker Sports Arena'dan nefes nefese mücadele etti.

Gökhan Saki havlu attırdı

Dünya sıralamasında ikinci olan Daniel Ghita ve üçüncü sırada bulunan Gökhan Saki arasında çok çekişmeli bir karşılaşma gerçekleşti. Dünya tarihinde, 1970'lerde efsane bir mücadele olarak kayıtlara geçen Muhammed Ali Clay – Joe Frazier Dünya Şampiyonluk maçı mücadelesine benzetilen karşılaşmada Türkiye için mücadele eden Gökhan Saki, Türkiye bayrağı ile alkışlarla sıktığı ringte rakibi Romanyalı rakibi Daniel Ghita'yı yendi.

Haberin Devamı

Ghita, Gökhan Saki'nin yumruk ve tekmeleri karşısında havlu atmak zorunda kaldı. 102 kilo ile ağır siklette mücadele ediyor olmasına rağmen, ringte sanki 75 – 80 kilo ağırlığındaki orta sıklet dövüşçüler kadar hızlı ve dinamik bir maç çıkaran Gökhan Saki, karşılaşma sonunda yaptığı değerlendirmede "2010 yılında kırık kolumla karşılaştığım ve yenildiğim Ghita ile İstanbul'da yaptığım rövanş maçını kazanmaktı hedefim. Bu maçta Ghita'nın mesafesinde dövüşmedim, ya daha yakın dövüştüm ya da daha uzaktan vuruşlarımı yaptım, böylece bana vuramadı ve tekme atamadı. Ghita da çok iyi bir kick bokscu... Türkiye'ye şampiyonluğu kazandırdığım için çok mutluyum. Sırada Semmy Schilt var, onu da yenerek Türkiye'ye Dünya Şampiyonluğu'nu kazandıracağım. Glory 6 Dünya Şampiyonluk maçının İstanbul'da yapılmasını ve Semmy Shchilt ile burada karşılaşmayı istiyorum. 2 metre 12 santimlik boyu ile dünya çapında kendi sıkletindeki en uzun sporcu olan ve kick bokstaki ustalığı ile -Ringlerin Tanrısı- denilen Hollandalı Semmy Schilt'i 1.83 boyumla nasıl yeneceğimi herkes görecek" dedi.

Haberin Devamı

Dünyanın dalındaki en büyük organizasyonu olan ve kick boksun şampiyonlar ligi olarak kabul edilen Glory World Series'in Moskova, Stockholm, Brüksel, Roma, Tokyo, Amerika, Londra'dan sonra İstanbul'da, Ülker Sports Arena'da gerçekleşen 6. Ayağı, 6 bin kişilik geniş bir kalabalık tarafından heyecanla izlendi.

Çeşitli görsel show'lar, sürpriz ünlü konukların katılımıyla renklenen gecede, 16 ülkeden 32 sporcunun karşılaşmaları ile heyecan ve adrenalin de doruk noktasına çıktı. 'The Rebel' lakaplı Gökhan Saki ve diğer sporcularımızı desteklemek için seyirciler akın akın Ülker Sports Arena'yı doldurdu. Futbol dışındaki sporlara da ilgi olması, Türkiye'de bir hayli takipçisi ve seveninin bulunduğunu kanıtlayan yoğun ilgi Kick Boks'un Dünya Şampiyonlar Ligi olan Glory World Series'in yetkililerini dünya şampiyonluk maçının gerçekleştirilebileceği global aday şehirler arasında İstanbul'u ilk sıralara çekti.

Gökhan Saki Romanyalı Daniel Ghita'yı defalarca ringe serdi: Ghita havlu attı!
Gecenin en iddialı maçı; hızı, dengesi ve gücü ile turnuvanın öne çıkan birkaç isminden biri olarak dikkat çeken Gökhan Saki ve dünyanın en güçlü kick bokscularından biri olan Romanyalı Daniel Ghita arasında oldu. Kick boksta güçlü bir rakip olan Daniel Ghita'ya karşı mücadele veren 'The Rebel' lakaplı Gökhan Saki maçtan galip ayrıldı. Gökhan Saki, Türkiye adına sıralamada bir numarada bulunan Hollandalı Semmy Schilt ile dünya şampiyonluğu için dövüşecek.

Haberin Devamı

Karşılaşmaların bitiminde, Ülker Sports Arena'da bir de basın toplantısı düzenlendi. Daha önce de dünya şampiyonlukları bulunan ve Hollanda'da yaşayan Gökhan Saki, 5 yıl aradan sonra Türk seyircisinin karşısına çıktığı mutluluk duyduğunu söyledi.

Hedefim dünya şampiyonluğunu ülkeme kazandırmak ve Glory WS Dünya Şampiyonluk maçının da Türkiye'de yapılmasını sağlayacak büyük ilginin burada var olduğunu organizasyon yetkililerine göstermekti. Bunu başardığım için çok mutluyum ..." diye konuştu.

Haberin Devamı

Diğer Türk sporcular da başarıyla mücadele etti, Orhan Karaalioğlu ve Kenan Günaydın Türkiye'ye şampiyonluk sevinci yaşattı

Güney Kore, Japonya, Brezilya, Fas, Tunus, Belçika, Ukrayna ve Tayland'dan gelen kick boksun en iddialı sporcularının karşısına Saki dışında 6 sporcumuz daha ringe çıktı. Türk sporcular Murat Direkçi, İsmail Uzuner, Ertan Balaban, Muzzaffer Keser, Samet Gemici, Oğuz Övgüer, Burak Uğur, Kenan Günaydın ve Orhan Karaalioğlu ülkemiz adına başarıyla mücadele verdiler.

Cleber Argente Alves ile Orhan Karalioğlu karşılaşmasının galibi Orhan Karaalioğlu olurken, Zurab Khvistani ile Kenan Günaydın karşılaşmasının galiba Kenan Günaydın oldu.

DHA

YORUM YAZ