MENÜ

Getiren de götüren de Ferguson!

Sezon başında Sir Alex Ferguson tarafından veliahtı olarak Manchester United'ın başına getirilen David Moyes'in sezon bitmeden ipinin çekilmesine de Ferguson karar verdi.

Getiren de götüren de Ferguson!

David Moyes, dün sabah kulübün antrenman tesislerinde İkinci Başkan Ed Woodward tarafından görevine son verildiğini öğrendi. İskoç teknik adama hizmetlerinden ötürü teşekkür edildi.

Olayın perde arkasında 'derin United' var

Ferguson, takımın gidişatından hiç memnun değildi. Her ne kadar Moyes'i takımın başına getiren isim olsa da, üst üste alınan başarısız sonuçlar ve taraftar baskısı nedeniyle Moyes'in vazgeçmek zorunda kaldı. Hatta bu kararı neredeyse iki ay öncesinde aldı. Uygulaması ise dün gerçekleştirildi. Geçtiğimiz günlerde bir otel lobisinde kulübün eski CEO'su David Gill, Sir Bobby Charlton ve Alex Ferguson arasında yapılan zirvede 'Moyes'in görevine son verilmesi' kararı çıktı. Bir diğer karar da takımın sezon sonuna kadar Ryan Giggs ve Scholes ikilisine teslim edilmesiydi.

Adaylar

Manchester United, gelecek sezon için ise şimdiden çalışmalara başladı. İlk hedef Dünya Kupası'nın ardından Hollanda Milli Takımı teknik direktörlüğünden ayrılacağını açıklayan Louis van Gaal, alternatifi ise Real Madrid'ten sezon sonuna ayrılması beklenen Carlo Ancelotti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ