MENÜ

Gençler Avrupa aşkına: 0-1

Sergen Yalçın bıraktı, Antep dağıldı... Güneydoğu ekibi, üst üste 5. maçında da zaferle tanışamadı, tehlikeli bölgede kaldı. Mehmet Özdilek yönetiminde coşan Gençlerbirliği ise Zec'in golüyle puanını 41 yaptı, Avrupa'ya göz kırptı.

Gençler Avrupa aşkına: 0-1

Gençlerbirliği, 4 haftadır kazanamayan düşme hattının üstündeki Gaziantep’i Kamil Ocak Stadı’nda 1-0 yenip, yükselişini sürdürdü. Sergen Yalçın’ın ayrılmasıyla göreve gelen Tahsin Tam, 36 puanla alttakilerin nefesini ensesinde hisseden ekibini üst sıralara taşımak için ideale yakın bir 11’le başladı. Medunjanin’in yönlendireceği, Bekir Ozan’ın ise duran topları Cenk’le buluşturacağı bu kurgu, Cenk’e yapılan ikili sıkıştırmalara rağmen etkili oldu. Ancak kaleci Dahlin yaptığı kurtarışlarla ilk 45’te kalesini kapadı. Mehmet Özdilek ise Stancu’nun olmadığı haftada ileri uca Ermin Zec’i sürdü. Orta alanda Doğa’nın bitmez tükenmez enerjisine, Gosso’nun hırsına, Jimmy Durmaz’ın ise bitiriciliğine güvenen Özdilek’in ekibi ilk yarıda rakipten kaptığı toplarla pozisyon kovaladı. İkinci yarıda sahada bambaşka bir Gençler yer aldı. Savunmasını kalabalık tutan, yardımlaşma ruhunu önplana çıkaran konuk ekip, golü de erken buldu. 52’de Gosso’nun araya attığı topu Ekrem, Binya ve Stankevicius’a rağmen yakalayan Ermin Zec, kaleci Karcemarskas’ı da yatırıp, topu ağlarla buluşturdu: 0-1.

Antep’in yüzü gülmüyor

Bu gol sonrası oyuna denge getirmek adına Antep’ten Sapara-Turgut Doğan hamlesi geldi. 69’da Sapara vurdu, Dahlin yine çıkardı. 78’de Zec’in vuruşunda bu kez Karcemarskas gole izin vermedi. 90+3’te Traore’nin kale içinden hamlesine günün adamı Dahlin’in sihirli parmakları dokununca, Antep’in beraberlik umudu da söndü. Ev sahibinin yüzü son 5 haftadır gülmezken, Gençlerbirliği ise 5. deplasman galibiyetini alıp üst sıralara yelken açtı.

Hüseyin Sakarya

Haberin Devamı


GAZİANTEPSPOR 0-1 GENÇLERBİRLİĞİ (19.04.2014)


SPOR TOTO SÜPER LİG 2013-2014 PUAN DURUMU

GAZİANTEPSPOR İSTATİSTİKLERİ

GENÇLERBİRLİĞİ İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ