MENÜ

Genç Erkekler Avrupa ikincisi!

FIBA Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden Ay Yıldızlılarımız, finalde ev sahibi Yunanistan'a 64-61 mağlup olarak Avrupa ikincisi oldu.

Genç Erkekler Avrupa ikincisi!

Yunanistan’ın Volos şehrinde düzenlenen FIBA Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Ay Yıldızlılarımız, finalde ev sahibi Yunanistan’a 64-61 mağlup olarak Avrupa ikincisi oldu.

Gençler kategorisinde üst üste 2 şampiyonluğu bulunan Milli Takımımız, bu seneyi gümüş madalya ile tamamladı.

Karşılaşmaya Ömer Al, Furkan Korkmaz, Erten Gazi, Ercan Bayrak ve Ömer Yurtseven beşi ile başlayan Millilerimiz, mücadeledeki ilk basketini Ömer Al’ın üçlüğü ile buldu. İlk çeyreğin bitimine 1 dakika kala Genç Erkek Milli Takımımız, Yunanistan karşısında farkı çift hanelere çıkardı ve skor 19-9’a geldi. İlk 10 dakika Ay Yıldızlı ekibimizin 19-12 üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrekte 5 dakikalık bölüm geride kalırken Millilerimiz skoru 25-19’a getirdi. Furkan Korkmaz’a yapılan sportmenlik dışı faul sonrasında Millilerimiz bir kez daha farkı çift hanelere taşıdı. Millilerimiz soyunma odasına 37-25 üstünlükle giderken, Furkan Korkmaz 12 sayı, 4 ribaund, 3 asistlik performansı ile takımdaki en etkili isim oldu.

Millilerimiz ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapamadı ve Yunanistan ilk 5 dakikalık bölümde farkı 4 sayıya kadar düşürdü. Ay Yıldızlı ekibimiz Furkan’ın üç sayılık basketi ile karşılaşmada farkı 8 sayıya çıkardı. Bu bölümlerde oyun üstünlüğünü ele geçiren taraf Milli Takımımız oldu. Üçüncü çeyrek Ay Yıldızlı ekibimizin 48-41 üstünlüğü ile sona erdi. Son çeyrekte 3 dakika geride kalırken Yunanistan eşitliği sağladı. Millilerimiz son dakikaları başa baş geçen mücadeleden 64-61 mağlup ayrıldı ve Avrupa ikincisi oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ