MENÜ

Gaziantep Belediye ara transferde de coştu

Sezona şampiyonluk parolasıyla giren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, ilk yarı performansıyla bekenletilerin altında kalınca ara transfer döneminde de çareyi takviyede buldu. Mavi-Beyazlılar, dev arasında kadrosuna tam 10 oyuncu dahil etti.

Gaziantep Belediye ara transferde de coştu

PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, sezon başından bu yana 26 oyuncu transfer ederek, ligin "en çok transfer yapan" takımlarından biri oldu. Teknik direktör Nurullah Sağlam ile anlaştıktan sonra şampiyonluğa oynayacak bir takım kurmak için kolları sıvayan Mavi-Beyazlı yöneticiler, geçen yıldan takımda yer alan futbolcuların önemli bölümüyle yollarını ayırdı. Kadrosunda 9 futbolcuyu tutan Gaziantep temsilcisi, yeni sezonda belirlediği hedef doğrultusunda Spor Toto Süper Lig tecrübesi bulunan 16 futbolcuyu renklerine bağladı. Yaptığı transferlerle spor kamuoyunda dikkati çeken Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, ligin ilk 6 haftasında 4 puan toplayınca "kan değişikliğine" giderek, teknik direktör Sağlam ile yollarını ayırdı.

Toplam 26 futbolcu aldılar

Ligin 8. haftasında mavi-beyazlı ekibin başına teknik direktör Hakan Kutlu getirilirken, sezonun ilk yarısını 20 puanla 11. sırada tamamlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, devre arasında da revizyona gitti. Ara transfer döneminde Özgür Öcal, Muhammet Demirci, Josef Çınar, Gökay İravul, Ahmet Devret, Ferdi Çoşkun, Shola Ameobi, Sertan Vardar, Vagıf Javadov ve Rahman Hacıyev ile yollarını ayıran Gaziantep temsilcisi, Orduspor’dan Umut Sönmez ve Yasin Ozan, Balıkesirspor’dan Alanzinho, Adana Demirspor’dan Ali Tandoğan, Kardemir Karabükspor’dan Turgay Bahadır, Mersin İdmanyurdu’dan Mahmut Temur, Almanya’nın VfB 03 Hilden takımından Talha Demir, Adanaspor’dan Ergin Keleş, Almanya’nın Hansa Rostock takımından Aykut Erdoğan ve Medicana Sivasspor’dan kaleci Mahmut Bezgin’i kadrosuna dahil etti. Sezon öncesi 16, devre arasında da 10 futbolcu transfer eden Güneydoğu temsilcisi, bu sezon ligin en fazla transfer gerçekleştiren ekiplerinden biri oldu.

'Titiz bir çalışma yaptık'

Kulübün basın sözcüsü İbrahim Açıkgöz, yaptığı açıklamada, sezona büyük umutlarla başladıklarını ancak istedikleri galibiyet serisini yakalayamadıklarını söyledi. Devre arasında takıma katkı sunamayacağı düşünülen futbolcularla yollarını ayırdıklarını ifade eden Açıkgöz, şunları kaydetti: "Gönderdiğimiz oyuncuların yerlerini illaki doldurmamız gerekiyordu. Bunun için de titiz bir transfer politikası izledik. Hem tecrübeli hem de gelecek vaat eden oyuncuları kadromuza kattık. Ligin ikinci yarısında istediğimiz sonuçları yine alamadık ama bunları nazar boncuğu olarak görmek istiyoruz. İnşallah yeni transferlerimizle güzel bir birliktelik yakalayıp beklenen sonuçları almaya başlarız."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ