MENÜ

Hakan Çalhanoğlu gerçeği imzayı atıyor! Galatasaray...

Inter'le Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselen Hakan Çalhanoğlu'nun geleceğiyle ilgili vereceği karar belli oldu. Bu sezon İtalyan ekibi ile 47 maça çıkan ve 6 gol, 9 asistlik performans ortaya koyan 29 yaşındaki futbolcunun Galatasaray'a gelebileceği iddia edilmişti. Yıldız futbolcunun kararı ile ilgili resmi açıklamanın İstanbul'da oynanacak final sonrası gelmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Hakan Çalhanoğlu gerçeği imzayı atıyor! Galatasaray...

İtalyan devi Inter'le 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Hakan Çalhanoğlu'nun geleceği büyük merak konusu. 29 yaşındaki futbolcu bu sezon Inter'le Şampiyonlar Lig'nde finale kaldı. Final için İstanbul'a gelecek Hakan Çalhanoğlu'nu bu sezon performansıyla büyülüyor.

Haberin Devamı

İtalyan ekibi ile 47 maça çıkan ve 6 gol, 9 asistlik performans ortaya koyan 29 yaşındaki futbolcunun Galatasaray'a gelebileceği iddia edilmişti. Ancak yıldız futbolcunun geleceğiyle ilgili gerçeklere Fanatik ulaştı...

İSTANBUL'DA TARİHE GEÇECEK

İtalya Serie A devi Inter, ezeli rakibi Milan'ı 2-0 kazandığı maçın rövanşında da 1-0 yendi ve Şampiyonlar Ligi'nde adını finale yazdırdı. Maçın da en iyileri arasında olan Hakan Çalhanoğlu, böylece İstanbul'da oynanacak Devler Ligi finali için biletini ayırttı.

Daha önce Kupa 1'de finalde mücadele eden üç Türk futbolcu bulunuyor. Bayer Leverkusen ile Yıldıray Baştürk, Bayern Münih ile Hamit Altıntop ve Borussia Dortmund ile Nuri Şahin finalde süre almıştı. Arda Turan ise Atletico Madrid'deyken cezalı olduğu için finalde oynayamamıştı.

Haberin Devamı

İLKLERİ BAŞARDILAR

La Gazetta dello Sport'ta Hakan için "Harika bir maç çıkardı. Inter'in saha içindeki liderlerinden biri. Milan taraftarları önünde baskıdan hiç etkilenmedi" ifadeleri kullanıldı. Inter, 1973-74 ve 1994-95'in ardından Milano derbilerinde bir sezonda üç kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Ayrıca teknik direktör Simone Inzaghi'nin öğrencileri, Şampiyonlar Ligi'nde daha önce 2 kez yenildiği (1'i hükmen) ve 2 kez de berabere kaldığı Kırmızı-Siyahlılar'ı, Avrupa'da ilk kez mağlup etti.

FİNAL ÖNCESİ KONUŞTU!

UEFA'nın sitesine konuşan milli futbolcu, final karşılaşması için, "İstanbul'u seviyorum, benim için en güzel şehir İstanbul. Orada olmak için sabırsızlanıyorum ve Türkiye'de oynayacağım için çok mutluyum" sözlerini sarf etti.

HAKAN REFERANS OLDU! DÜNYA YILDIZI ASLAN'A!

"ONA BÜYÜK SAYGI DUYUYORUM"

Manchester City'den İlkay Gündoğan hakkında görüşlerini aktaran başarılı orta saha oyuncusu, "İlkay Gündoğan, Manchester City'nin kaptanı ve ona büyük saygı duyuyorum. Harika bir oyuncu olmasına rağmen onun için de kolay olmayacak. Benden daha tecrübeli ama onu yenmek için elimden gelen her şeyi yapacağım" dedi.

"İLK TÜRK OLMAK İSTİYORUM"

Hakan Çalhanoğlu, sözlerine, "Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ilk Türk olmak istiyorum ve bunu İstanbul'da yapmak, bir rüyanın gerçekleşmesi olur" diye devam etti.

Haberin Devamı

"BU KONUDA DÜRÜSTÜM"

Inter'e ezeli rakip Milan'dan geldiği hatırlatılan Hakan Çalhanoğlu, bu konuda ise, "Geldiğim ilk gün herkes bunun benim için kolay bir adım olmadığını biliyordu ama kulüp ve takım arkadaşlarım beni harika karşıladı ve mutlu oldum" şeklinde konuştu.

Hakan Çalhanoğlu, son olarak Şampiyonlar Ligi finali için, "Artık o kadar yakınız ki hayal kurmak çok doğal. Buraya gelebileceğimizi biliyordum, bu konuda dürüstüm" dedi.

GALATASARAYLI OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI...

Daha önce Fanatik Gazetesi'ne röportaj veren yıldız futbolcu "Hiçbir zaman söylemekten çekinmedim. Küçüklüğümden beri Galatasaraylıyım. Galatasaray taraftarını çok seviyorum. En yakın arkadaşlarım bile ultrAslan’dan. İleride ne olur bilmem tabii ama gönlüm hep Galatasaray’dan yana." ifadelerini kullanarak sarı kırmızılı taraftarlara mesaj gönderdi.

HAKAN ÇALHANOĞLU GERÇEĞİ!

Fanatik'ten Yakup Çınar'ın ulaştığı bilgiye göre; Hakan Çalhanoğlu Inter'le 2 yıllık yeni sözleşme konusunda anlaşmaya vardı. 29 yaşındaki milli futbolcu Şampiyonlar Ligi finalinin ardından yeni sözleşmeye imza atacak. Inter'den senelik 5 milyon Euro kazanan Hakan'ın maaşının aynı şekilde devam edeceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

2024 yılında sözleşmesi sona erecek Hakan Çalhanoğlu bu sezon 47 maçta 6 gol, 9 asistlik performans ortaya koydu. 2017-2018 sezonundan itibaren 3 yıl Milan forması giyen Hakan Çalhanoğlu 2021 yılında Inter'e transfer olmuştu. Yıldız futbolcu o dönem Galatasaray'ın gündemine gelmişti...

Hakan Çalhanoğlu'nun Inter Formasıyla Çıktığı İlk Maç

YORUM YAZ