MENÜ

Galatasaray - Konyaspor maçı kaç kaç? GS-Konya canlı skor

Süper Lig'de gözler Türk Telekom Stadı'nda Galatasaray - Konyaspor maçında. Terimli Galatasaray Konyaspor'u yenerek Başakşehir'in kaybettiği haftada puan farkını açma peşinde. Peki, Galatasaray - Konyaspor (GS-Konya) maçı kaç kaç? Maçın canlı anlatımı ve skor takibi fanatik.com.tr'de...

Galatasaray - Konyaspor maçı kaç kaç? GS-Konya canlı skor

Lider Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 25. hafta maçında Atiker Konyaspor’u konuk ediyor. Galatasaray'ın en yakın takipçisi Başakşehir'in mağlup olmasıyla birlikte bu maç sarı-kırmızılı takım için ayrı bir önem taşıyor. Fatih Terim'in öğrencileri taraftarının da desteği ile rakibini geçerek zirvede puan farkını açmak istiyor. Galatasaray-Konyaspor kaç kaç devam ediyor? Gs-Konya maç kaç kaç? İki takım taraftarlarının en çok merak ettiği sorular... Karşılaşma beIN SPORTS 1'den canlı olarak ekranlara geliyor. Ayrıca maçın canlı anlatımı ve canlı skor takibi fanatik.com.tr'de...

GALATASARAY-KONYASPOR CANLI

11'ler

Galatasaray:
Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Nagatomo, Selçuk, Donk, Feghouli, Rodrigues, Belhanda, Gomis

Galatasaray'ın yedekleri: Eray, Ahmet, Linnes, Hakan, Koray, Denayer, Tolga, Fernando, Yasin, Sinan.​

Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Nejc Skubic, Selim Ay, Wilfred Moke, Ferhat Öztorun, Mehdi Bourabia, Jens Jonsson, Moryke Fofana, Volkan Şen, Deni Milosevic, Samuel Eto'o

Süper Lig’de 16 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyeti olan lider Galatasaray, 50 puana sahip. Oynadığı maçların 5’ini kazanan, 6’sında berabere kalan ve 13’ünde yenilen Atiker Konyaspor’un ise 21 puanı bulunuyor. Galatasaray’da sakatlıkları bulunan Eren Derdiyok ve Jason Denayer maçta forma giyemeyecek.

Kazanan takım bozulmuyor

Teknik patron Fatih Terim, Konyaspor maçında son iki haftadır kazanan kadroyu bozmayacak. İleri uçta Gomis forma giyecek. Onu Feghouli, Belhanda ve Rodrigues üçlüsü destekleyecek. Merkezde Selçuk ve Donk ikilisi var. Beklerde Mariano ile Nagatomo şans bulacak. Stoperde ise Maicon ve Serdar Aziz var. Kale de Muslera’ya emanet.

Mariano, Feghouli ve Fernando ceza sınırında

Galatasaray’da Mariano Filho, Sofiane Feghouli ve Fernando Reges, Atiker Konyaspor maçı öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu futbolcular, Atiker Konyaspor maçında sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve ligin 26. haftasındaki Fenerbahçe derbisinde görev alamayacak.

Başakşehirde kaybedince...

Galatasaray’da Konyaspor maçı öncesi en önemli motivasyon unsurlarından biri de, şampiyonluk yolundaki en yakın takipçisi Başakşehir’in deplasmanda Aytemiz Alanya’ya yenilmiş olması.
Başakşehir’le farkı 3 puana çıkarmak isteyen Cim Bom, Konya karşısına mutlak zafer parolasıyla çıkacak.

Sahasında 18 maçlık yenilmezlik serisi

Galatasaray, Türk Telekom Stadı’nda oynadığı son 18 resmi maçta rakiplerine yenilmedi. Sahasındaki son yenilgisini geçen sezonun 30. haftasında Kasımpaşa karşısında yaşayan Galatasaray, daha sonra çıktığı 18 resmi maçtan 16 galibiyet ve 2 beraberlikle ayrıldı. Galatasaray, evinde oynadığı son 14 lig maçında ise 13 galibiyet ve bir beraberlik aldı.

Galatasaray ile Atiker Konyaspor 34. randevuda

Galatasaray ile Atiker Konyaspor, Süper Lig’de 34. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 33 lig maçından 26’sını Galatasaray, 2’sini Konyaspor kazandı, 5 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların 68 golüne, yeşil-beyazlılar 18 golle yanıt verebildi. Sezonun ilk yarısında Konya’da yapılan müsabakayı Galatasaray 2-0 kazandı.

Öte yandan, iki takım bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finalde eşleşti. Rakibiyle deplasmanda 2-2 berabere kalan Galatasaray, İstanbul’da 4-1 kazanarak turu geçen taraf oldu.

Konyaspor’un hasreti

Konyaspor, Galatasaray’ı ligde 22 maçtır yenemiyor. Sarı-kırmızılı ekip karşısında ligdeki son galibiyetini 2003-2004 sezonunun ilk yarısında, 13 Eylül 2003’te evindeki maçta 1-0’lık sonuçla alan Konyaspor, rakibiyle daha sonra yaptığı 22 karşılaşmadan 18’ini yitirdi, 4’ünde berabere kaldı, 14,5 yıldır 3 puana ulaşamadı.

Galatasaray evinde hiç yenilmedi

Galatasaray ile Konyaspor arasında İstanbul’da yapılan 16 lig maçından 14’ünü sarı-kırmızılılar kazandı, 2’si berabere bitti, yeşil-beyazlılar deplasmanda hiç galip gelemedi. Konyaspor deplasmandaki puanlarını 2006-2007’de 3-3, 2015-2016’da da 0-0’lık beraberliklerle aldı. İstanbul’da ev sahibi ekip 43, konuk takım ise 12 gol attı. Geçen sezon İstanbul’daki maçta Galatasaray 2-1 galip geldi.

En farklı skorlu galibiyetler 2007-2008 sezonunda İstanbul’da yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Galatasaray 6-0 kazanırken bu sonuç, iki takım arasında lig tarihindeki en farklı skorlu karşılaşma oldu. Konyaspor ise Galatasaray karşısındaki iki galibiyetini de 1-0’lık sonuçlarla aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ