MENÜ

Galatasaray'da seçimi belirleyecek sihirli sandık

Galatasaray'da son seçimde oy kullanmayan 382 kişilik yeni üye, 26 Mayıs'ta ilk kez bu heyecanı yaşayacak.

Galatasaray'da seçimi belirleyecek sihirli sandık

Milliyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'ın haberine göre; 18 sandıkta oy kullanan sarı-kırmızılıların genel kuruluna bir tane daha ekleniyor. Ancak bu sandık oldukça stratejik olacak. Çünkü Mustafa Cengiz, 80 oyla Dursun Özbek’i geçmeyi başarmıştı. Bu gelen yeni üyelerin Özbek döneminde yapılmış olması eski başkanın avantajı olarak değerlendirildi.

Galatasaray’da 26 Mayıs’ta yapılacak seçimli genel kurul için dört aday yarışırken, tüm adaylar, en küçük detayları bile atlamadan, kendilerine seçimi kazandıracağını düşündüğü stratejileri uyguluyor.

Bunlardan biri de sarı-kırmızılı kulübe yeni üye olanların, cumartesi günü ilk kez sandığa gidecek olmaları... 18 sandıkla yapılan seçimlerde Mustafa Cengiz 1703 oy alırken, Dursun Özbek ise 1623’te kalmıştı. Aradaki 80 oy, Cengiz’i başkanlık koltuğuna oturtmuştu.

Ancak 26 Mayıs’taki seçimlerde 382 yeni üye de haziruna girecek yani oy kullanacak. Bu da tüm dengeleri sarsacak bir gelişme olarak yorumlandı. İki başkan arasında sadece 80 oy varken, 382 yeni oy potansiyeli, Galatasaray’ın yeni başkanı için belirleyici olacak.

Özbek’e yarar

Sarı-kırmızılıların kongre kulislerinde, bunun Dursun Özbek için avantajlı olacağı konuşuluyor. Galatasaray’da her ne kadar üyelik için bir takım kriterler olsa da, yeni isimlerin Özbek döneminde üye olmasının, eski başkana yarayacağı ifade edildi.

Son ana kadar yoğun bir seçim çalışması içine giren Mustafa Cengiz ve Dursun Özbek dışında, Ozan Korkut ile Ali Fatinoğlu’nun da bu üyelerden bir kısmını ikna etmek için uğraş verdikleri öğrenildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ