MENÜ

Galatasaray-Beşiktaş maç sonucu: 2-0

Süper Lig'in 31. haftasındaki dev derbide Galatasaray, evinde Beşiktaş'ı 2-0'lık skorla devirdi. Tosic'in kırmızı kart gördüğü karşılaşmada Gomis'in penaltı vuruşundan faydalanamayan Aslan, Fernando ve Rodrigues'in golleriyle zafere koştu. Bu sonuçla Cim Bom 66 puanla liderliğini sürdürürken, Siyah-Beyazlılar 62 puanda kaldı ve haftayı 4. sırada noktaladı.

Galatasaray-Beşiktaş maç sonucu: 2-0



Spor Toto Süper Lig'in 31. haftası dev bir derbiye sahne oldu. Şampiyonluk yarışı açısından oldukça kritik bir öneme sahip olan karşılaşmada Galatasaray, sahasında Beşiktaş'ı 2-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı.

Lider yine değişti! Süper Lig puan durumu | Süper Lig kalan maçlar

Dakika 23'te Fernando'nun attığı golle ilk devreyi 1-0 önde kapatırken, 65'te Gomis'i ceza sahasında düşüren Tosic kırmızı kart gördü. Fransız forvet, 66'da penaltı vuruşundan faydalanamadı. Rodrigues 70'te attığı golle skoru 2-0 yaptı ve noktayı koydu.

Bu sezon evinde bir başka performans ortaya koyan Fatih Terim önderliğindeki Sarı-Kırmızılı takım, bu sonuçla puanını 66'ya yükseltti ve Başakşehir ile Fenerbahçe'nin kazandığı haftada hata yapmayarak liderliğini sürdürdü.

Galatasaray'ın kalan maçları - Son 2 hafta Galatasaray fikstür

Beşiktaş ise 62 puanda kaldı ve haftayı 4. sırada tamamlayarak şampiyonluk yarışında çok büyük yara aldı.

Beşiktaş'ın kalan maçları - Beşiktaş fikstür

MAÇTAN DAKİKALAR

Maçın 4. dakikasında Medel, Belhanda ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Bu pozisyonda Sarı-Kırmızılı oyuncu sarı kart gördü ve gelecek hafta için cezalı duruma düştü.

Karşılaşmanın 12. dakikasında bir sakatlık yaşayan Mariano kenara çıkarak tedavi oldu. Galatasaray bir süre 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

Mücadelenin 14. dakikasında Quaresma sağdan topu ceza sahasına ortaladı, Negredo'nun kafa vuruşunda top auta gitti.

Dakika 20'de Galatasaray savunmasının arkasına sarkarak kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Alvaro Negredo aşırtma bir vuruş denedi ama top hedefi bulmadı.

Müsabakanın 22. dakikasında Galatasaray'da zorunlu bir değişiklik gerçekleşti. Sakatlanan Mariano oyuna devam edemezken Linnes maça dahil oldu.

Galatasaray, 23. dakikada Fernando'nun golüyle 1-0 öne geçirdi. Sol kanattan gelişen atakta Rodrigues, topu arkadan bindiren Nagatomo'nun önüne attı. Ceza sahasına giren Japon futbolcu yerden içeri çevirdi ve altıpasta topa dokunan Brezilyalı yıldız Fernando ağları havalandırdı.

Maçın 25. dakikasında Beşiktaş etkili geldi. Sol çaprazdan vuruşunu yapan Quaresma'nın şutunda kaleci Muslera gole izin vermedi.

Dakika 35'te bir zorunlu değişiklik de Beşiktaş'tan geldi. Sakatlık yaşayan Negredo devam edemezken, İspanyol golcünün yerine Lens oyuna dahil oldu.

Karşılaşmanın 36. dakikasında hızlı gelişen Galatasaray atağında kaleci Fabri ile karşı karşıya kalan Gomis'in sert vuruşunda İspanyol file bekçisi kalesini gole kapattı.

Beşiktaş, 39. dakikada gole yaklaştı. Sol kanattan açılan ortaya ceza sahası içinde iyi yükselen Talisca kafa vuruşunu yaptı, top az farkla dışarı gitti.

Müsabakanın 41. dakikasında Bafetimbi Gomis savunmanın arkasına sarktı ama topu kontrol edemeden kaleci Fabri ceza sahası dışına çıkıp tehlikeyi önledi.

Dev derbinin ilk 45 dakikalık bölümü Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın 50. dakikasında Beşiktaş gole yaklaştı. Sol kanattan topu sürerek gelen Quaresma sol çaprazdan müthiş vurdu, kaleci Muslera harika bir kurtarışa imza attı.

Müsabakanın 53. dakikasında savunmanın arkasına atılan topta Maicon ters bir vuruş yapınca kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Babel kötü bir vuruş yaparak net pozisyonu değerlendiremedi.

Dakika 59'da sol kanattan topla bindiren Rodrigues kaleyi çaprazdan gören noktadan şutunu çekti, kaleci Fabri direk dibinde kurtardı.

Mücadelenin 61. dakikasında hızlı gelişen Galatasaray atağında sol kanattan içeri doğru giren Rodrigues'in vuruşu Beşiktaş savunmasından sekti. Topu önünde bulan Feghouli, kaleci Fabri ile karşı karşıya kaldığı mutlak pozisyonda gol vuruşunu yapamadı.

Derbide bir zorunlu değişiklik daha yapıldı. Beşiktaş'ta sakatlanan Pepe, 61. dakikada yerini Vida'ya bıraktı.

Dev derbinin 65. dakikasında ceza sahasında topla buluşan Bafetimbi Gomis, kaleci Fabri'yi geçerken Tosic'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi ve Tosic'e kırmızı kart gösterdi. Dakika 66'da beyaz noktaya gelen Gomis'in vuruşunda top üst direkten döndü ve penaltı kaçtı.

Dakika 70'te Galatasaray, Rodrigues'in golüyle skoru 2-0 yaptı. Hızlı gelişen Galatasaray atağında Linnes'in ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Rodrigues, Beşiktaş savunmasını çalımlayıp önünü açtı ve fileleri havalandırmayı başardı.

Karşılaşmanın 85. dakikasında Gomis ceza sahası dışından vuruşunu yaptı, top az farkla dışarı gitti.

Derbiyi Galatasaray 2-0 kazandı ve şampiyonluk yarışında ezeli rakibine karşı büyük bir zafer elde etti.

*****
TAKIM KADROLARI

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Nagatomo, Donk, Fernando, Feghouli, Belhanda, Rodrigues, Gomis.

YEDEKLER: Eray, Boran, Ahmet, Yasin, Selçuk, Eren, Sinan, Linnes, Hakan, Ozan.

***

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan Gönül, Tosic, Pepe, Adriano, Medel, Tolgay, Quaresma, Talisca, Babel, Negredo.

YEDEKLER: Tolga, Utku, Vida, Fatih, Necip, Oğuzhan, Lens, Gökhan Töre, Vagner Love, Mustafa.

*****
DERBİDEN NOTLAR


Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasındaki derbide Beşiktaş’ı konuk eden Galatasaray’ın ilk 11’inde tek değişiklik yapıldı. Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Fatih Terim, geride kalan haftadaki Aytemiz Alanyaspor müsabakasında sarı kart cezalısı durumuna düşen Serdar Aziz’i derbide oynatamazken, yerine Brezilyalı savunma oyuncusu Maicon Roque’yi sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam, mecburi olarak yaptığı Serdar Aziz-Maicon değişikliğinin dışında kadroyu bozmamayı tercih etti.

- Bu sezon ikinci kez 11 yabancıyla sahada

Galatasaray, Beşiktaş derbisinde tamamı yabancı oyunculardan oluşan bir 11’le sahaya çıktı. Başlangıç kadrosunda yerli hiçbir oyuncunun şans bulamadığı sarı-kırmızılı takım, bu sezon ikici kez böyle bir tercihle sahada yerini aldı. Sarı-kırmızılılar, Süper Lig’in 8. haftasındaki Atiker Konyaspor karşılaşmasında da yabancı oyunculardan kurulu bir 11’le sahaya çıkmıştı.

- Tolga Ciğerci kadroda yok

Galatasaraylı futbolcu Tolga Ciğerci, Beşiktaş derbisinin kadrosunda kendisine yer bulamadı. Hafta içi sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Tolga Ciğerci, ağrılarının olduğunu öne sürerek antrenmanda yer almadı." ifadelerine yer verilmişti. Bu açıklama, sarı-kırmızılı kulüp ile Tolga arasında bir sorun olduğu yorumlarına neden olurken, durumu netlik kazanmayan oyuncu, Beşiktaş derbisinde kadroya da alınmadı.

- Terim’den Güneş’e geçmiş olsun dileği

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maç öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e geçmiş olsun dileğini iletti. Sarı-kırmızılı kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre müsabaka öncesi Beşiktaş soyunma odasına giden Terim, Fenerbahçe derbisinde başına yabancı madde isabet eden Şenol Güneş’e geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ayrıca Galatasaray taraftarları da "Geçmiş olsun Şenol Güneş" tezahüratı yaptı.

- Taraftarların ilgisi büyük

Galatasaray-Beşiktaş derbisine futbolseverlerin ilgisi oldukça büyük oldu. Şampiyonluk yarışının bu önemli karşılaşmasını izlemek için Türk Telekom Stadı’na gelen taraftarlar, tribünleri tamamen doldurdu.
Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesi yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verirken, oyuncuları da tek tek tribüne çağırarak "üçlü" çektirdi.

- Elmander’e plaket verildi

Sarı-kırmızılı eski oyuncu Johan Elmander’e müsabaka öncesi plaket verildi. Karşılaşmayı izlemek için statta yerini alan Elmander, Galatasaray takımına katkıları nedeniyle onurlandırılırken, kendisine plaketini Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Abdurrahim Albayrak takdim etti. Elmander, kendisi için tezahürat yapan taraftarları da selamladı. Öte yandan, Galatasaray’ın Sevilla’da kiralık olarak forma giyen oyuncusu Fransız Lionel Carole de tribünde yerini aldı. Ayrıca, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, derbiyi statta izledi.

- Güneş'ten 3 değişiklik

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasındaki derbi maçta Galatasaray’a konuk olan Beşiktaş’ın teknik direktörü Şenol Güneş, geçen haftaki mücadeleye göre 3 değişiklik yaptı. Siyah-beyazlı takımda sakatlığı bulunan ve sezonu kapatan Caner Erkin, derbi maçta takımındaki yerini alamadı. Şenol Güneş, bu oyuncunun yerine savunmanın ilk 11’inde Gökhan Gönül’ü oynattı. Geçen hafta yedekler arasında yer alan Gökhan Gönül, savunmanın sağında görev aldı. Gökhan Gönül’ün yokluğunda sağ bekte oynayan Adriano ise Galatasaray karşısında daha önceki görev alanı sol beke geçti.

- Tolgay Arslan, 2 maç sonra ilk 11’de

Beşiktaş’ın Evkur Yeni Malatyaspor ile yaptığı karşılaşmada ilk 11’de görev yapan Oğuzhan Özyakup, derbi maçta yedek soyundu. Şenol Güneş, bu oyuncunun yerine Tolgay Arslan’ı ilk 11’de sahaya sürdü. Ligde son olarak Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında ilk 11’de forma giyen ve sonraki Teleset Mobilya Akhisarspor ile Evkur Yeni Malatyaspor maçlarında sonradan oyuna dahil olan Tolgay, iki karşılaşma sonra aynı şansı yakaladı.

- Pepe de ilk 11’de

Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile oynanan ancak tatil edilen maçta kırmızı kart gören ve bu nedenle bir maç ceza alan Portekizli savunma oyuncusu Pepe, cezasının bitmesiyle derbi maçta formasını aldı. Geçen hafta savunmanın göbeğinde oynayan Domagoj Vida’nın yerine ilk 11’de şans yakalayan Pepe, stoperde Dusko Tosic ile görev yaptı. Fenerbahçe karşılaşmasında yedekte olmasına rağmen tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna gönderilen Tolga Zengin de açıklanan bir maçlık cezasını tamamladı ve Galatasaray maçına yedekler arasında başladı.

- Hutchinson yine kadroda yok

Sakatlığı nedeniyle Evkur Yeni Malatyaspor maçında kadroda yer alamayan Atiba Hutchinson, derbi maçta da takımını yalnız bıraktı. Kanadalı oyuncu, hafta içindeki antrenmanlarda takımla yer almasına rağmen ağrıları nedeniyle teknik direktör Güneş tarafından Galatasaray maçının kadrosunda tercih edilmedi. Güneş, geçen hafta kadroda almadığı Brezilyalı oyuncu Vagner Love’a ise derbi maçta yedekler arasında yer verdi.

- Taraftarı yalnız bırakmadı

Beşiktaşlı taraftarlar, zorlu derbi maçta takımlarını yalnız bırakmadı. Siyah-beyazlı ekibe Türk Telekom Stadı’nda 2 bin 350 siyah-beyazlı taraftar, destek verdi. Beşiktaş Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Mahmutyazıcıoğlu da derbi maçını siyah-beyazlı taraftarların bulunduğu tribünden izledi. Karşılaşma öncesi Türkiye Futbol Federasyonu ile Beşiktaş Kulübünün eski yöneticisi Yemen Ekşioğlu için saygı duruşu yapıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ