MENÜ

ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU MANCHESTER CITY! (ÖZET) Manchester City - Inter maç sonucu 1-0

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City, Rodri'nin attığı golle Inter'i 1-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Manchester City, tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi kupasını İstanbul'da kazandı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU MANCHESTER CITY! (ÖZET) Manchester City - Inter maç sonucu 1-0

Şampiyonlar Ligi finalinde İngiliz ekibi Manchester City ile İtalya ekibi Inter, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tribünden takip etti

UEFA Şampiyonlar Ligi final mücadelesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, FIFA Başkanı Gianni Infantino ve UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile beraber tribünden seyretti.

Şampiyonlar Ligi'nin resmi partnerleri olan Pepsi ve Ruffles’ın sunduğu 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Final Maçı Açılış Töreni’nde, Grammy ödüllü şarkıcı Burna Boy ve "En İyi Yeni Sanatçı" dalında GRAMMY adaylığı da dahil rekorlarla dolu bir yıl geçiren Anitta ve ünlü DJ Alesso sahne aldı. Sanatçılar, izleyenlere unutulmaz bir şov izletti.

ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU MANCHESTER CITY (ÖZET) Manchester City - Inter maç sonucu 1-0

6. dakikada sağ çaprazdan ceza sahası içine giren Bernardo Silva’nın plase vuruşunda top yandan auta gitti.

Haberin Devamı

27. dakikada Manchester City, Erling Haaland ile gole çok yaklaştı. De Bruyne’ün pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topa sahip olan Haaland’ın kaleye sokularak dar açıdan yaptığı vuruşta kaleci Onana topu çeldi.

31. dakikada Kevin De Bruyne kendisini yere bıraktı ve tedavi gördükten sonra maça geri döndü.

35. dakikada Manchester City'de sakatlanan Kevin De Bruyne, yerini Foden'a bıraktı. Kevin De Bruyne, 2021 yılında Chelsea ile oynanan Şampiyonlar Ligi Finali'nde ise 60. dakikada sakatlanarak oyuna devam edememişti.

45+1. dakikada ceza yayı önünde topla buluşan Akanji'nin sert şutunda top üstten auta gitti.

Şampiyonlar Ligi finalinin ilk yarısından gol sesi çıkmadı.

57. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Martinez'in kaleci Ederson ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunda Ederson gole izin vermedi.

57. dakikada Inter'de Edin Dzeko oyundan çıkarken yerine Romelu Lukaku girdi.

59. dakikada İnter'de Nicolo Barella sarı kart gördü.

GOL | 68. dakikada Manchester City, Rodri'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Ceza sahası içi sağ tarafından son çizgiye inen Bernardo Silva’nın içeri çevirdiği topa penaltı noktası yakınlarında Rodri’nin yaptığı düzgün vuruşta top filelere gitti.

ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU MANCHESTER CITY (ÖZET) Manchester City - Inter maç sonucu 1-0

70. dakikada İnter gole çok yaklaştı. Dumfries’ın kafayla kale önüne yükselttiği topa Dimarco’nun yaptığı kafa vuruşunda top üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Direkten dönen topa Dimarco’nun yeniden yaptığı kafa vuruşunda top kale önündeki Lukaku’dan döndü.

Haberin Devamı

77. dakikada sol çaprazda topla buluşan Foden’ın şık çalımlarla ceza sahasına girip yaptığı vuruşta kaleci Onana tek hamlede topu kontrol etti.

83. dakikada İnter'de Romelu Lukaku sarı kart gördü.

84. dakikada İnter'de Hakan Çalhanoğlu yerini Mkhitaryan'a bıraktı.

89. dakikada Inter, Romelu Lukaku ile çok net pozisyon kaçırdı. Sağ taraftan arka direğe yapılan ortada Gosens kafayla topu kale önünde gönderdi. Kale önünde Lukaku'nun yaptığı kafa vuruşunda savunma topu kornere gönderdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nde Inter’i 1-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU MANCHESTER CITY (ÖZET) Manchester City - Inter maç sonucu 1-0

Maçın oyuncusu Rodri seçildi

Manchester City ile Inter arasında oynanan FedEx'in sponsor olduğu UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde maçın oyuncusu İngiliz ekibinden Rodri seçildi. İspanyol oyuncu, karşılaşmanın 68'inci dakikasında attığı golle takımına kupayı getiren isim oldu.

Haberin Devamı

Şampiyon Manchester City kupasını aldı

Karşılaşmanın ardından düzenlenen seremoniyle ikinci olan Inter ve şampiyonluğa ulaşan Manchester Cityli oyuncular madalyalarını aldı. Karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşayan Manchester Cityli oyuncular, platformun hemen yanında koridor oluşturarak ikincilik madalyalarını almaya gelen Inter oyuncularını alkışlarla karşıladı. Interli oyuncuların ardından Manchester Cityli oyuncular madalyalarını alırken, şampiyonluk kupası takım kaptanı İlkay Gündoğan’ın elinde havalandı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de yer aldığı seremoni de iki takım oyuncularına madalyalarını ve Manchester City’nin şampiyonluk kupasını UEFA Başkanı Aleksandar Ceferin takdim etti. Kupayı alan City'li oyuncular, statta yer alan taraftarları ile şampiyonluğu doyasıya kutladı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU MANCHESTER CITY (ÖZET) Manchester City - Inter maç sonucu 1-0

YORUM YAZ