MENÜ

Fransa'da Didier Deschamps tarih yazıyor

Fransa’ya oynattığı oyun nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde olan Didier Deschamps tarih yazıyor... EURO 2016’da Horozlar’a final oynatan Fransız çalıştırıcı, 2018 Dünya Kupası’nda da takımını finale çıkarmayı başardı. Deschamps, Fransa tarihinde iki büyük turnuvada final maçına çıkacak ilk teknik direktör oldu.

Fransa'da Didier Deschamps tarih yazıyor

Ukrayna’da düzenlenen EURO 2012’nin ardından Fransa Milli Takımı’nın başına getirilen efsane isim Didier Deschamps, ilk büyük turnuvasını 2014 Dünya Kupası’yla yaşadı.

Horozlar, Brezilya’daki turnuvaya şampiyon Almanya’ya çeyrek finalde elenerek veda etti. Ancak Lacivert-Beyazlılar, kaliteli kadrosuyla ülkelerinde düzenlenecek EURO 2016 öncesinde oldukça umut verdi.

Portekiz’e kaybetti

Fransa, EURO 2016’da beklentileri boşa çıkarmadı ve namağlup unvanıyla finale kadar yükseldi. Finalde Portekiz ile karşılaşan Horozlar, uzatma anlarında yedikleri golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı ve kupayı Portekiz’e kaptırdı.

Bu turnuva sonrasında artık 2018 Dünya Kupası’nı hedefleyen Fransa, Rusya’da oyun olarak beklentilerin altında kalsa da galibiyet almasını bildi. Horozlar, C Grubu’nu 7 puanla lider tamamlarken, oynanan oyun futbolseverleri memnun etmedi ve teknik direktör Deschamps eleştiri oklarının hedefi oldu.

Cevabı galibiyetle verdi

Son 16 Turu’nda Messi’li, Agüero’lu Arjantin’i 4- 3’le geçen Fransa, çeyrek finalde Uruguay’ı 2-0 yendi. Ancak bu galibiyetlere rağmen Fransız teknik adam eleştirilmeye devam etti. 49 yaşındaki çalıştırıcı, bu eleştirilere yanıtı ise yarı finaldeki 1-0’lık Belçika galibiyetiyle verdi. Bu sonuçla Fransa, Dünya Kupası’nda finale yükselirken, Deschamps da tarihe geçti.

Deschamps, Fransa tarihinde iki büyük turnuvada final maçına çıkan ilk teknik direktör oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ