MENÜ

Fortine şimdiden Google'ı zarara soktu!

Fortnite Android’e ne zaman gelecek? Fortnite hayranları bu sorunun cevabını uzun zamandır merak ediyordu. Oyun sonunda Note 9 öncelikli olarak Android’e geldi. Ancak Playstore’a pay vermek istemeyen Epic Games oyunu APK olarak dağıtmayı tercih etti. Henüz Oyun diğer Android cihazlarına dağıtılmaya başlamış değil. Buna rağmen Google uygulama içi satın alma gelirlerinde sadece 2018’de 50 milyon dolar kayıp yaşadı.

Fortine şimdiden Google'ı zarara soktu!

Muhtemelen Fortnite iOS başarısını tekrarlayacak. Oyun APK üzerinden yüklendiği içinde elde edilen tüm gelirler Epic Games’a kalacak. Google, yıllar önce Uygulama geliştiricileri platforma çekmek için dışarıdan uygulama yüklemeye izin vermeye başladı. O zamanlar Android‘i popüler hale getirmeye çalışan Google, platformun özgürlük temasını dışarıdan uygulama yükleme izni üzerine kurdu dersek yeridir.

Haberin Devamı

Bu ayarın Android telefonları virüslü APK’lara karşı savunmasız hale getirmesi bile Google’ı bundan vazgeçirmeye yöneltmedi. Bugün birçok kullanıcının iOS yerine Android’i tercih etmesinde de bu dışarıdan uygulama yükleme özelliği bulunuyor. Bu da Google’ın Android’in özgür bir platform olduğu vurgusu için çok önemli.

Ancak Fortnite sonrası bu durum değişebilir. Teknoloji kulislerinde Google’ın uygulama içi satın alma gelirlerinde Apple’ın gerisinde kalmaktan hoşnut olmadığı konuşuluyor. Ortaya çıkan 50 milyon dolarlık gelir kaybı ise Google için bıçağın kemiğe dayandığı son nokta olabilir.

Bildiğiniz gibi Apple’ın 1 trilyon dolar değerine çıkmasında uygulama içi satın alma gelirlerinin büyük payı var. Google’ın uygulama içi satın almaları artırmak için Android’in felsefesine aykırı böyle bir adım atıp atmayacağına dair henüz kesin bir bilgi yok. Oyunun Android dünyasında yaygınlaşması ve gelirlerini açıklamaya başlamasıyla birlikte Google’ın bu konuda nasıl bir önlem alacağını hep birlikte göreceğiz. (ShiftDelete)

YORUM YAZ