MENÜ

Flaş gelişme

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la ilgili dün sıcak gelişmeler vardı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Şike Davası'ndaki itirazları reddetti. Artık Sarı-Lacivertliler'in patronuyla ilgili infaz sürecinin başlaması bekleniyor

Flaş gelişme

Şike Davası ile ilgili Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 17 Ocak’ta kararını vermiş ve aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu birçok kişinin cezalarını onamıştı. Yıldırım’ın yaptığı itiraz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dün reddedildi. Sabah saatlerinden itibaren gündeme bomba gibi düşen bu haberin ardından birçok yorum yapılırken, artık Aziz Yıldırım’ın infaz sürecinin başlaması bekleniyor. Yapılan itirazları yerinde görmeyen Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayı İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Mahkeme, infaz işlemlerini tamamlayıp dosyayı İnfaz Savcılığı’na ulaştıracak. İnfaz Savcılığı da, Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar için infaz süresi hesaplayarak, yakalama kararı çıkaracak. 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Yıldırım, denetimle serbestlik kapsamındaki cezası düşüldükten sonra 2 yıl 2 ay daha tutuklu kalacak.

Yıldırım’ın çıkış yolu


Dünkü kararın ardından herkes aynı soruyu soruyor: “Aziz Yıldırım’ın umudu var mı?” Yıldırım, 3 yılın üzerinde bir ceza aldığı için bunun ertelenme durumu söz konusu olmayacak. Ancak Fenerbahçe Başkanı, Avrupa Sözleşmesi’nin 6. maddesinde düzenlenen ‘Adil Yargılanma Hakkı’nın ihlal edildiği gerekçesinden Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı bireysel başvurunun kararını bekleyecek. Anayasa Mahkemesi’nden hak ihlali veya tedbir mahiyetinde bir karar çıkması halinde Yıldırım’ın yeniden yargılanması gündeme gelecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ