MENÜ

Fırtına Erciyes'i esir aldı: 0-5

Bordo-Mavililer, Kayseri'de dur durak bilmedi, Erciyes'i ezdi geçti. Yusuf'un 2 gol 1 asistle yıldızlaştığı gecede, Henrique, Olcan, Soner skoru belirledi. Trabzon Avrupa'ya dev bir adım atarken, Erciyes ateşe düştü.

Fırtına Erciyes'i esir aldı: 0-5

Hami hocaya şapka çıkarılır

Bu kadar önemli eksikler varken, sahasında son haftalarda yenilgi yüzü görmeyen ve lige kalma savaşı veren Erciyesspor karşısında işi çok zordu Trabzonspor’un. Özellikle Aykut Demir’in yerini nasıl dolduracağı merakla bekleniyordu. Genel kanı, Caner Osmanpaşa’nın oynayacağı yönündeydi. Bu tahmin tuttu. Ancak Caner stoperde değil, sağ bekte görev yaptı. Bosingwa, Mustafa Yumlu’nun yanına geçti. Bu seçim, savunmanın önemli bölümünü değiştirdiği için yadırgansa da Hami Mandıralı’nın ne kadar doğru bir karar verdiği ortaya çıktı. Hami hoca belli ki maçtan önce, “Dörtlü savunma çakılı kalsın. İlerideki hücumcular zaten gol atar” diye düşünmüş. Geri dörtlü neredeyse hiç atağa çıkmadı. Erciyesspor’un tehlikeli silahları bu nedenle boşluk bulamadı. Yusuf’un gününde olması, Henrique’nin ilk fırsatta
golü atması ise Hami hocanın şansı oldu.

Trabzonspor kısa sürede önce 2-0, ardından 3-0 yaparak rahatladı. İkinci yarıdaki gollerle de 5-0 kazandı. Peki geçtiğimiz hafta Eskişehirspor karşısında 2-0 öne geçip 2-2’ye razı olan Trabzonspor, bu kez neyi farklı yaptı? Bana göre en büyük farklılık, top Bordo- Mavililer’e geldiğinde yaşandı. Eskişehirspor karşısında zaman geçirmeye, topu kalesinden uzak tutmaya çalıyan bir Trabzon vardı. Kayseri’de ise kaptığı topu kısa paslarla dolaştıran, sakin oynayan ve tempoyu belirleyen bir Trabzonspor izledik. Öne geçen bir takım, bunu doğru bir şekilde yaptığında galibiyete uzanması zor olmuyor. Takımına sonunda bu mantaliteyi kazandırdığı için de Hami Mandıralı’yı tebrik etmek gerekiyor.

Erciyesspor belki beklemediği, farklı bir yenilgi aldı. Ancak bu sonuca rağmen ligde kalacak kaliteye sahipler. en büyük handikapları ise bu sezonun yıldızı Yasin Öztekin’in sakatlığı...

Maçtan dakikalar

5. dakikada Yusuf sağ kanattan mükemmel ortaladı, Henrique aynı güzellikte kafa vuruşunu yaptı ve takımını öne geçirdi: 0-1.
25. dakikada sol kanattan seri çalımlarla ceza sahasına giren İbricic’in vuruşunda top kaleci Onur Kıvrak’ta kaldı.
28. dakikada Ekrem Ekşioğlu’nun verdiği pasta araya giren Zeki Yavru, topu Yusuf’un önüne bıraktı. Genç futbolcu karşı karşıya kaldığı kaleci Gökhan’ı yerden düzgün vuruşla avladı: 0-2.
39. dakikada Paulo Henrique sol kanattan ceza sahasına girdi. Herkes vurmasını beklerken, yanındaki Yusuf Erdoğan’ın önüne güzel bir şekilde bıraktı. 22 yaşındaki oyuncu da farkı üçe çıkarttı: 0-3.
62. dakikada gelişen atakta Henrique, Olcan’a pas verdi. Yıldız oyuncu da plase vuruşla topu boş kaleye yuvarladı: 0-4.
67. dakikada İbricic ceza sahasına girmeden çok sert vurdu, köşeye giden topu Onur kornere çeldi.
90+3. dakikada Soner Aydoğdu verkaçla ceza sahasına girdi, ön direğe düzgün bir vuruş yaparak ağları sarstı: 0-5.

Arda Erol

KAYSERİ ERCİYESSPOR 0-5 TRABZONSPOR (18.04.2014)

SPOR TOTO SÜPER LİG 2013-2014 SEZONU PUAN DURUMU

KAYSERİ ERCİYESSPOR İSTATİSTİKLERİ
TRABZONSPOR İSTATİSTİKLERİ

Haberin Devamı
YORUM YAZ