MENÜ

Yine o adam!

Türkiye'de herkes, E-Bilet sistemindeki aksaklıkları konuşurken, derbide ilginç bir olay yaşandı. Kasımpaşa maçında Fernandes'i tekmeleyen ve 1 yıl süreyle spor alanlarına girişi yasaklanan Mustafa Özel, abisinin kombinesiyle tribündeki yerini aldı!

Yine o adam!

Türk futboluna damga vuran E-Bilet tartışmaları, derbide daha da alevlendi. Ancak dün akşam yeni sistemdeki sorunlar kadar konuşulan bir olay daha vardı. Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında oynanan lig maçında Mustafa Özel isimli bir taraftar sahaya girerek Manuel Fernandes’e saldırmış, Portekizli oyuncuyu tekmelemişti. Kısa sürede yakalanan Özel, mahkemece serbest bırakılmasına rağmen 1 yıl statlara giriş yasağıyla cezalandırılmıştı. Mustafa Özel buna rağmen dünkü karşılaşmada tribündeki yerini aldı! Cezalı taraftarın, abisinin kombinesiyle stada giriş yaptığı belirlendi. Yetkililer, kamera görüntülerinden, Mustafa Özel’in hangi kapıdan girdiğini tespit etmek için hemen çalışma başlattı.

Peş peşe aksaklıklar

Beşiktaş-Fenerbahçe maçında E-Bilet sisteminin sağlıklı çalışıp çalışmayacağı konusunda birçok soru işareti vardı. Yetkililer, “En iyi sistem Atatürk Olimpiyat Stadı’na kuruldu” güvencesi verse de kısa sürede büyük sorunlar yaşandı. E-Bilet sistemi kısa sürede çöktü. Gişelerde kuyruklar oluştu. Hemen devreye giren mühendisler, sistemi yeniden işler hale getirse de bu durum uzun sürmedi. Passolig sahibi taraftarlar, turnikelerin bu kartları tanımaması nedeniyle stada giremedi. Uzun kuyruklar oluşunca birçok futbolsever, kartlarını turnikede okutmak yerine kapıdaki yetkililere göstererek stada giriş yaptı. Ayrıca bazı kişilerin, İETT ulaşım kartlarıyla turnikelerden geçtikleri öne sürüldü.

Stat önü karıştı

Bir grup taraftar, maçtan önce stat dışında E-Bilet’i protesto etti. Ardından içeri girmek için stat kapılarına yöneldi. Bunun üzerine güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Taraftarlar ile çevik kuvvet ekipleri arasında arbede yaşanırken, bazı taraftarlar polise taş ve şişe attı. Güvenlik güçleri de buna karşılık biber gazı ve TOMA ile su sıkarak taraftar gruplarına müdahale etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ