MENÜ

Fenerbahçe'nin çıldırtan savunması!

Sarı-Lacivertliler’in defans hattı dün öyle hatalar yaptı ki, ‘bu kadarı da olmaz’ dedirtti. Ama oldu... Çok fazla hata yaptıkları gecede rakibin 4 golde kalması Fenerbahçe adına bir şanstı!

Fenerbahçe'nin çıldırtan savunması!

UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk maçında deplasmanda Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb ile karşılaşan Fenerbahçe’de dün yaşanan savunma hataları maçın kilit noktası oldu. Defansın bel kemiği Martin Skrtel’in dünkü maçta hafif sakatlığı sebebiyle forma giyememesi Sarı-Lacivertliler’e zor anlar yaşattı. Ligde oynanan Konyaspor maçında hatalar yapan defans, bu mücadelenin ilk yarısında benzerlerini yaptı. İlk hata 16. dakikada geldi... Zagreb korneri paslaşarak kullandı, Sarı- Lacivertliler’in savunması bu pozisyonu izlemekle yetindi ve top filelerle buluştu. İkinci hata 27. dakikada oldu... Fenerbahçe gol ararken toplu bir şekilde rakip kaleye gitti, savunmayı unuttu. Bu hatayı ise eski Galatasaraylı Hajrovic, affetmedi ve fark 2’ye yükseldi.

Haberin Devamı

Cocu sadece izledi

Her geçen dakikada Fenerbahçe savunması olmayacak hatalara imza atmaya devam etti. İsmail Köybaşı ve Mehmet Topal’ın hatasından faydalanan Olmo, içeride bomboş durumda olan Hajrovic’e çıkardı. Kendisinin 2., takımının 3. golünü attı. Bu golün ardından teknik direktör Cocu’nun savunma hattını kuvvetlendirmesi bekleniyordu, ama hiçbir şekilde oyuna müdahale edemedi. Fenerbahçeli futbolcular hata yapmaktan, Dinamo Zagrebliler ise gol atmaktan bıkmamıştı!

Amatör oyuncu yapmaz!

Sağ kanattan ceza sahasına giren Olmo, rahat bir şekilde golünü attı, ‘Sarı- Lacivertliler’in savunması nerede?’ dedirtti. 61. dakikada da Reyes öyle bir hata yaptı ki, amatör bir oyuncu gibi davrandı ve rakibin şutunu Harun son anda çeldi, meşin yuvarlak direğe çarparak auta çıktı.

Haberin Devamı

Neustadter atsa da vasat

Savunmada yok, hücumda var... Fenerbahçe’nin tek golünü atan Neustadter, savunmada Skrtel’in yokluğunda sınıfta kaldı. Rakibin 4 golünde hata yapan defansın toparlayıcısı olarak gözüken Rus futbolcu da saç baş yoldurtan isimler arasındaydı. 30 yaşındaki oyuncu, 47. dakikada kafayla attığı gol Fenerbahçe’nin tek sayısıydı.

Deplasmanda kötü karne sürüyor

Temsilcimiz Kanarya, Avrupa Kupaları’nda deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda istediği sonuçları almakta zorlanıyor... Avrupa Kupaları’nda tarihinde 113 deplasman maçına çıkan Sarı-Lacivertliler, söz konusu maçlarda tam 64 kez mağlup oldu. Geride kalan 49 maçta Fenerbahçe 27 kez kazanırken, 22 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı- Lacivertliler bu maçlarda 115 kez ağları sarsarken, kalesinde ise 212 gol gördü.

Harun bir var bir yok!

Bursaspor’dan transfer edilen Harun Tekin, kalesinde dün 4 gol gördü! Genç file bekçisi, ligde oynanan Kayseri maçında 3 gol yedi. Geçen hafta oynanan Konyaspor mücadelesinde ise devleşti. Fakat Harun, Avrupa müsabakasında savunmanın da büyük hatalarını engelleyemedi. Harun bir maçta iyiyse diğer maçta kalesinde golleri görmeye devam etti.

Jailson girdi bir şey değişmedi

​Sarı-Lacivertliler, Josef’in boşluğunu Gremio’dan transfer ettiği Jailson ile doldurdu. Brezilyalı oyuncu, dün Zagreb karşısında 65. dakikada Benzia’nın yerine dahil oldu. Teknik direktör Cocu, bu futbolcuyu oyunun direncini artırması açısından sahaya sürdü. Fakat Jailson, istenilen performansı veremedi. Oyunda kaldığı sürede ayağına aldığı topları ileriye taşıyamadı. Jailson da Sarı-Lacivertli takımın kötü oyununa dahil oldu!

YORUM YAZ