MENÜ

Fenerbahçe'den CAS açıklaması

Fenerbahçe'de Shakhtar maçı sonrası yaşanan Fred krizi ile ilgili Şekip Mosturoğlu'ndan önemli açıklama geldi.

Fenerbahçe'den CAS açıklaması

FB TV'ye telefonla katılan ve Shakhtar'lı Fred ile ilgili açıklamalarda bulunan Şekip Mosturoğlu, konuyla ilgili önemli biligiler verdi. Ayrıca Fenerbahçeli yönetici konuşmasında UEFA'ya 2. itirazın da yapıldığını belirtti.

İşte Şekip Mosturoğlu'nun açıklamaları

"Ben süreci kısaca izah ediyim. Fred'in doping yaptığına ilişkin kesin bir belge yok. Bu konuyu UEFA delegesi ile konuştuk. Bu olay sadece basın üzerinden çıkan haber üzerine başladı. UEFA, shakhtarlı yöneticilerle iletişime geçtiler. UEFA'ya sonra da başvurduk. Biz de UEFA'ya başvuruda bulunduk. İlk maça benzer bir durum söz konusu oldu ve UEFA talebimizi reddedince CAS yolu açılmış oldu. "

"Fred konusuyla ilgili yurtdışından bir hukuk bürosuyla anlaştık ve UEFA, FIFA ve diğer kurumlarla iletişim halindeyiz."

"Fred'in doping yaptığı kesin. Güney Amerika Futbol Konfedarasyonu da bir soruşturma açıldı. Silici kullanılırsa Fred gibi konular daha da olacak. Başka bir çelişki de TFF'nin bu konuda hassasiyetini biliyıoruz. "

"Bu olay Fenerbahçeli ve yada Türkiye'de oynayan bir futbolcunun başına gelseydi şu an futbol yaşamı sona erebilirdi. Karşımızda bu olayı sanki olmamış gibi göstermeye çalışanlar var. Biz geri dönüş olacağını düşünmüyüyoruz ama sonuna kadar takipçisi olacağız bu işin. "

"Sportif olarak geri dönüş çok kolay değil. CAS'a intikal ederse bu olay fikstür olarak çok geride kalıp tazminat hakkımız olacak. Biz hakkımızı bütün platformlarda duyurmaya çalışacağız. "

"Türkiye spor kamuyounda da bu konuyla ilgili ciddi rahatsızlıklar olması şaşırtıcı. "

Haberin Devamı
YORUM YAZ