MENÜ

Fenerbahçe kaybetti Trabzonspor kaybetti!

Akhisarspor-Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Kupası finali Trabzonspor'u da doğrudan etkiledi. Akhisar'ın zaferi, Bordo-Mavililer'in Avrupa umudunu sıfırladı.

Fenerbahçe kaybetti Trabzonspor kaybetti!

Akhisarspor - Fenerbahçe maçı sadece iki takımı değil, Süper Lig'de Avrupa kupası umudu bulunan Trabzonspor, Göztepe gibi takımları da yakından ilgilendiriyordu.

Avrupa'ya katılım statüsü gereği, Türkiye Kupası'nı kazanan takım Süper Lig'de ilk 4 sırada yer bulamazsa 5. sıradaki takım otomatiktan devre dışı kalıyordu.

O senaryo da gerçeğe dönüştü. Akhisar kupayı müzesine götürünce 5. sıradaki Trabzonspor ile 6. sıradaki Göztepe ve 7. sıradaki Sivasspor'un da Avrupa'ya gitme hayalleri suya düştü.

Mevcut duruma göre, Süper Lig'in ilk dört sırasında yer alan Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir ve Beşiktaş'ın yanı sıra Akhisarspor Türkiye Kupası şampiyonu olarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkı kazandı.

Sıralama hala belirsiz

Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir ve Beşiktaş'tan hangi ikisinin Şampiyonlar Ligi'ne hangi ikisinin Avrupa Ligi'ne gideceği ise ligin son iki haftasında oluşacak sıralamaya göre netleşecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ