MENÜ

Fenerbahçe'de 3 büyük hayal kırıklığı

Sarı-lacivertlilerde son 3 yılda genç yıldızların tek tek sönmesi telaş yarattı. Salih Uçan’ın beklentilerden uzak kalmasından sonra Ozan Tufan ve Alper Potuk’tan da istenen verimin alınamaması sıkıntıyı artırdı.

Fenerbahçe'de 3 büyük hayal kırıklığı

Milliyet Gazetesi'nden Celal Umut Eren'in derlediği habere göre; Fenerbahçe’de son dönemde en çok konuşulan konuların başında genç yıldızlar geliyor. Bu sezon özellikle Ozan Tufan konusunda sıkıntılar yaşanması bu sıkıntıyı iyiden iyiye gözler önüne sermişti. Son 3 yıllık süreçte de sarı-lacivertli kulüpte beklentilerin yüksek olduğu gençlerin bir türlü verim sağlamaması sıkıntıları büyütmeye yetiyor.

2012-13 sezonunda Aykut Kocaman ile parlayıp daha sonraki süreçte önce Ersun Yanal’la uyum sağlayamayan ardından Roma’daki iki sezonunda geri planda kalan Salih Uçan, son 2 sezonda da takıma adeta giremedi.

Son dakika Fenerbahçe transfer haberleri - 25 Mayıs Cuma

3 isim üzdü
Salih’ten yüksek beklentiler varken bir anda tam tersi bir tablo yaşandı. Sezonu İsviçre’de Sion’da kiralık geçiren yıldız orta sahanın yanı sıra Ozan Tufan ile Alper Potuk da bu sezonla beraber hayal kırıklığı yaratmaya başladı. 2015-16 sezonunda 7 milyon euroya yakın bir bedelle Bursaspor’dan büyük umutlarla alınan Ozan, beklenen patlamayı yapamadı. Bu sezonda da Aykut Kocaman ile sıkıntılar yaşayıp önce kadro dışı kalan ardından maç kadrolarına giremeyen 23 yaşındaki yıldız, yeni sezonda da düşünülmüyor.

Alper Potuk ise 2013’den beri Eskişehirspor’daki potansiyelini sahaya yansıtamadı, istikrar yakalamadığı için sık sık eleştirilerin hedefi oldu.

U21’den verim yok
Sarı-lacivertli takımda U21 takımından gelen yıldızlar da kadroda yer bulamadı. 2016-17 sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe U21 takımından, A takıma düzenli olarak hiçbir oyuncunun katılamaması da sıkıntılar gün yüzüne çıkardı.

Son 3 yıldır A takım kamplarına katılan birçok yıldız oyuncu kalıcı olma yolunda adımlar atamadı. 2015-16 sezonundan bu yana sakatlıklar boğuşan Uygar Zeybek, kadroda kalıcı olmayan Ramazan Civelek, Hakan Çinemre, Melih Okutan, Beykan Şimşek, Yasir Subaşı, Caner Koca, Yiğithan Güveli ve Savaş Polat gibi potansiyelli isimler şaşkınlık yarattı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ