MENÜ

Fenerbahçe-Benfica maç sonucu: 1-1

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 1-0 kaybettiği maçın rövanşında rakibini Kadıköy'de karşılaştı. Mücadelede 1-1'Lik eşitlikle bitince Fenerbahçe Devler Ligi'ne veda etti ve yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarda mücadele edecek.

Fenerbahçe-Benfica maç sonucu: 1-1

1-0'lık mağlubiyetin rövanşında Benfica ile kendi sahasında 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne üçüncü ön eleme turunda veda etti.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar

Mücadelenin 2. dakikasında Benfica, sağ kanada adeta ambargo koydu. Diaz, üst üste paslaşmaların ardından ortasını yaptı ancak Volkan Demirel bu ortayı kontrol etti.

Fenerbahçe gole yaklaştı

8. dakikada Valbuena'nın korner atışında topa kafayla vuran Andre Ayew oldu. Top yandan auta gitti. Arka direkte bekleyen Neustadter de topa yetişemeyince Fenerbahçe skoru değiştirme şansından yararlanamadı.

Fenerbahçe-Benfica maç sonucu: 1-1

Mücadelenin 13. dakikasında Fenerbahçe'nin ön alan baskısından dolayı Benfica'nın oyuncuları geriye doğru oynamak zorunda kaldı. Rui Vitoria saha kenarına kadar gelerek çok sinirlendi.

Isla kontrol edemedi

Maçın 21. dakikasında Fenerbahçe tehlikeli geldi. Elif'in ceza alanı arkasına gönderdiği pasta Isla ceza alanı içinde topu kontrol edemedi ve sarı-lacivertliler mutlak bir pozisyondan oldu.

Haberin Devamı

Alper şansını denedi ama...

22. dakikada Benfica savunması maçın başından bu yana ilk kez bu kadar az adamla yakalandı. Alper'in ceza sahası dışından çektiği şutu kaleci son anda kornere çeldi.

23'te maçın ilk sarı kartı Eljif Elmas'a çıktı. Korner atışı sonrası hızlı atağa kalkan Benficalı oyuncuya sert bi şekilde giren genç oyuncu sarı kartla cezalandırıldı.

Beklenmedik gol

Maçın 26. dakikasından Benfica sağ kanattan çok etkili geldi. Castillo'nun şık pasında Fernandes tek dokunuşla topu ağlarla buluşturdu. Fenerbahçe, Benfica karşısında 1-0 geriye düştü.

Mücadelede dakikalar 32'yi gösterdiğinde Fenerbahçe gole yaklaştı. Elif Elmas ceza alanı dışından vurdu, kaleci Vlachodimos gole izin vermedi.

Benfica'dan zorunlu değişiklik

33'te Benfica zorunlu bir değişiklik yapmak zorunda kaldı. Sakatlanan Castillo yerine Facundo Ferreyra oyuna girdi.

39. dakikada Eljif Elmas, sağ kanatta boşa çıkan Isla'ya yerden bıraktı. Isla'nın ceza sahasına ortasını Almeida indirdi ve kaleci kontrol etti.

Maçın 42. dakikasında ara pasında topla buluşan Ferreyra, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ferreyra'nın şutu az farkla dışarı çıktı.

Alper attı, stat yeniden canlandı

45+1'de Fenerbahçe ilk kez bu kadar organize geldi. Hasan Ali'nin sol kanattan düzgün ortasına Alper çok iyi yükseldi ve kalecinin uzanamayacağı noktaya bıraktı. Maçta durum 1-1'e geldi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe-Benfica maç sonucu: 1-1

Mücadelenin 2. yarısına 2 takım da oyuncu değişikliği yapmadan başladı.

48. dakikada Alper Potuk, ceza sahası içinden ortasını yapmak istedi ancak Almeida son anda ayak koydu.

53'te Benfica'nın file bekçisi Vlachodimos, aut atışlarında zaman geçirmeye çalışınca sarı kartla cezalandırıldı.

Maçın 56. dakikasında Salvio, Hasan Ali Kaldırım'a yaptığı sert hareket nedeniyle sarı kart gördü.

Almeida son anda dokundu

Maçın 57. dakikasında Fenerbahçe hızlı çıktı! Eljif'in pasında Isla orta şansı yakaladı. Isla'nın ikinci direğe ortasını Almeida son anda karşıladı.

Maçın 60. dakikasında Fenerbahçe'nin orta sahada yaptığı paslaşmaları çizgi halinde karşılayan Benfica, topu kaparak hızlı çıktı. Eduardo'nun yerden şutu Volkan'ın kucağında kaldı.

62'de Alper'in baskısı sonuç verdi. Alper, Ruben Dias'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Benficalı futbolcu sarı kartla cezalandırıldı.

Haberin Devamı

66'da Cocu oyuna 2 oyuncu birden sokmaya karar verdi. Mehmet Topal ve Valbuena oyundan çıktı. Barış Alıcı ve Soldado oyuna giren isimler oldu. Bununla birlikte Fenerbahçe hücum bölgesinde de risk almış oldu.

Barış gole çok yaklaştı...

67'de Önde baskıyla topu kazanan Fenerbahçe'de Barış Alıcı sol kanattan mükemmel vurdu. Kaleci, Barış'ın şutunu son anda kornere çeldi.

Maçın 70. dakikasında Fenerbahçe çok organize geldi. Soldado ve Ayew'in üst üste paslaşmalarının ardından Isla topla buluştu. Isla'nın ortasına Soldado'dan önce son anda savunma dokundu.

72'de Benfica'da Alfa Semedo, Eduardo Salvio'nun yerine oyuna dahil oldu.

Mücadelenin 74. dakikasında Barış'ın pasında Eljif topla buluştu. Eljif'in ceza sahası dışından sert ve yerden şutu farklı bir şekilde dışarı çıktı.

79'da Fenerbahçe son oyuncu değşişikliğini kullandı. Isla yerine oyuna giren isim Şener Özbayraklı oldu.

Maçın 83. dakikasında Pizzi düdük sonrası topa vurduğu için sarı kart gören isim oldu.

Haberin Devamı

Mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Maçın 11'leri:

Fenerbahçe: Volkan, Isla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Eljif, Giuliano, Valbuena, Ayew, Alper

Benfica: Vlachodimos, Almeida, Ruben Dias, Jardel, Grimaldo, Fejsa, Pizzi, Fernandes, Cervi, Salvio, Castillo

Fenerbahçe-Benfica maç sonucu: 1-1

Maçtan notlar

Milli atlet Ramil Guliyev'e Benfica maçı öncesinde plaket takdim edildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Berlin'de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 200 metrede altın madalya kazanan Ramil Guliyev'e karşılaşma öncesinde plaket verdi. Milli atlet daha sonra Türk bayrağı ile stadyumda taraftarları selamladı ve teşekkür etti.

Fenerbahçe-Benfica maç sonucu: 1-1

Tribünler doldu

Fenerbahçeli taraftarlar, Benfica maçında takımlarını yalnız bırakmadılar. Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadele öncesinde tribünleri dolduran sarı lacivertli taraftarlar yaptıkları tezahüratlar ile takıma destek oldular.

Fenerbahçe-Benfica maç sonucu: 1-1

Öte yandan Spor Toto Tribünü'nü dolduran taraftarlar yaptıkları koreografi ile sarı lacivertli ekibin turu geçeceğine inandıklarını ifade ettiler. Sarı lacivertli taraftarlar, ellerinde bulunan kartonlarla ''Believe'' yazılı kareografi yaptılar.

Maraton Üst Tibünü'nde bulunan taraftarlar ise dev Türk Bayrağı açtılar.

YORUM YAZ