MENÜ

Fatih Terim: Yazık, çok yazık

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Real Madrid yenilgisini böyle özetledi: 6-1 kaybeden bir teknik adam olarak konuşuyorum, ilk 32 dakikada rakibi hapsettik, pozisyon vermedik. Ancak golü yedikten sonra düştük. Yapılmaması gereken hataları yapıp bu sonucu aldık.

Fatih Terim: Yazık, çok yazık

Real Madrid karşısında alınan farklı mağlubiyetin ardından Fatih Terim oldukça üzgündü. Takımının ilk yarım saatlik periyotta, rakibe pozisyon dahi vermediğini belirten tecrübeli teknik adam, “Böyle yenilgilerin ardından pek konuşulmaz ama yine de söyleyeceklerimiz var. Ağır bir yenilgi aldık. İlk 32 dakika çok iyi oynayıp rakibi hapsettik. Bir hava topuna çıkıyorsunuz, başka bir şey oluyor ve golü yiyorsunuz. 2’nci yarıda yine onarılmaz bir hatayla 2-0 geriye düşüyorsunuz. Yazık... Hakikatten çok yazık. Sizin hatalardan faydalanmanız gereken bir ortamda, rakibin yapması gereken hataları siz yaparsanız, hele ki karşınızdaki Real Madrid ise, cezanızı keserler. 6-1 yenilmiş bir antrenör olarak konuşuyorum, ilk 30 dakikadaki oyunu Real Madrid’e karşı kimse oynayamazdı. Bütün suçu üzerime alıyorum. Oyuncularımız yine de bizim oyuncularımızdır. Ancak futbolcular da şahsiyet mücadelesi yapacak. Oyunun kırılma noktası yediğimiz ilk goldür” ifadelerini kullandı.

‘Dışarıdan farklı görünür’

Bu yenilgi nedeniyle taraftarlardan özür dileyen Fatih Terim, “Oyunu rakip alana yıkıp, taraftar gücünü arkamıza almışken, bizim gerekeni yapmamız gerekirdi ancak olmadı. Bu sonucu gören birisi, maçı izlemediyle Real Madrid’in maçı baştan kopardığını düşünür. Maçın başında Casillas yerine başka kaleci olsa, Melo’nun kafa vuruşunu çıkaramazdı. Aynı kaleci sonra sakatlanıp çıktı. Siz golü atamazsanız, sizi bu duruma düşürürler” diyerek sözlerini noktaladı. Real’in hocası Ancelotti de Galatasaray’ın maça iyi başladığını belirterek, “Golü bulunca rahat oynadık. Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Grupta şansları sürüyor” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ