MENÜ

Fatih Terim: Geçen yıl yaptık inşallah bu sene de yaparız

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 5-2 kazanılan Yeni Malatyaspor karşılaşması sonrası açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim: Geçen yıl yaptık inşallah bu sene de yaparız

Fatih Terim'in yayıncı kuruluşuna yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Haberin Devamı

Oyuncularımı tebrik ediyorum İyi oynadılar. Finale gidiyoruz. Önemli bir galibiyet. Hem iyi oynadık hem de maçın başından sonuna kadar oyunu kontrol ettik. Galatasaray eğer bir yerde kupa varsa orada vardır ve favoridir. Orada olmalıdır da zaten. Türkiye'deki 2 hedeften 1'inde finali yakaladık. Diğeri için uğraşıyoruz. Akhisarspor'la güzel bir final oynayacağız. Kupalara layıksın sen Galatasaray diyip, herkese iyi geceler diliyorum. Marcao'nun durumu yarın çekilecek MR sonrası belli olacak. Geldiğiden beri gördüğümüz kadarıyla değişik bir bünyesi var ve yürekli bir oyuncu. En kısa süre hangisiyse, onu yetiştirmeye çalışacağız.

Fatih Terim'in basın toplantısındaki açıklamaları şu şekilde:

Maça başkarken dezavantajlıydık ama oyunun gidişatında hep avantajlıydık. Galatasaray büyük bir camia ve büyük bir takım. Büyük bir marka. Bazen 30 milyon deyince yanlış anlaşılıyor ama hakkı yenildiğinde birleşeyen bir camia. Sonuna kadar pes etmeyen bir takım. Bugün onun bazı tezahürlerini gördük. Takımımdan son derece memnunum. Güzel bir maç geçti. 1-2 talihsizlik oldu. Belhanda kendini iyi hissetmedi, son saniye değiştirmek zorunda kaldık. Neredeyse esame listesine 11'de yazıyorduk. Akabinde Marcao sakatlandı.

Haberin Devamı

Malatya'da oynamak çok kolay değil. Sahanın içerisinde güçlü işler yapabilen bir takım. 5 gol atıp, oyunun kontrolünü tamamen elinde bulundurmak çok zor. 6 maçımız kaldı. Biri Akhisar finali ve 5 lig maçı. Umuyorum hepsini kazanıp, 30 milyonun yüzünü güldürürüz.

Ben kendi takımımdan her zaman her şeyi beklerim. Bu kadarını beklemiyordum ama elebileyeceğimizi düşünüyordum. Skor tahmini gibi şeylere kafa yormuyorum. 0-0'a rağmen turu geçeceğimizi düşünüyordum. Şartlar ne olursa olsun biz küllerimizden doğarız. Camiamız ve taraftarımızla sonuna kadar götüreceğiz.

Son maçlarımızda topun kontrolünün bizde olduğunu görebiliriz. Oyunumuz net bir şekilde oturdu. Öyle bir sezon yaşıyoruz ki, herkese ve her şeye rağmen kazanmaya devam edeceğiz. Pas, bizim oyunumuzun en önemli etkenlerinden bir tanesi. Gün geçtikçe yükseliyor ve bu çok önemli. Oyunun sadece pas bölümünü değil, her bölümünü iyi oynayama başladık. Sağ kanada önlem alan herkes, sol tarafta sıkıntı yaşamaya başlıyor. Biz sadece merkezden oynayan bir takım değil birçok varyasyon oynayabilen bir takımız. Bir ara oyuncular oyundan çok zevk aldılar, kaleci, altıpas bir sürü organizasyon yaptık. Skorunda etkisi var tabi.

Haberin Devamı

Geçen sene 7 maç vardı, fikstürü zor, deplasman fazla derken tüm maçları kazandık. Bu sene de inşallah öyle olur. Ne olursa olsun, pes etmeyen bir Galatasaray olacak.

YORUM YAZ