MENÜ

Falcao ve skor

Abone Ol Google News

Kemal Özdeş geçtiğimiz sezon Kasımpaşa'dan yollanırken, lider Galatasaray'ın 3 puan gerisindeydi. 7. haftada Trabzonspor'a 4-2 kaybedince, başarısız bulunmuştu!

Haberin Devamı

Kasımpaşa'nın o dönemki sıralamasından ziyade, oynadığı oyun tat veriyordu. Özdeş o oyunu tekrarlamakta kararlı.

Elbette, Galatasaray deplasmanı daha motive edici ve oynama isteği uyandıran bir adres. Çoğu takımın süre kazanmak için oyalandığı bir deplasmanda 5-6 adamla rakip kaleye gittiler. Takdir edilesi bir gövde gösterisiydi.

Galatasaray cephesinde ise ilk haftalardan farklı bir durum yok. 15-20 dakikalık tempolu oyunların ardından bitkin ve enerjisiz bir ekipten ibaretler. Ligin ilk üç haftasında da 10 kişi kalmaları ayrı bir refleks yaratmıştı ama dünkü sakinlik, kabul edilir değil. Bu içe kapanış ya da tedirginlik, teknik sorunlardan daha önemli. Galatasaray, Türk Telekom'da deplasman takımını cesaretlendiriyorsa, orada fazlaca düşünmeli!

Teknik problemler ise çok göz önünde. Galatasaray, hücuma kalabalık gidemediği, savunmacısı ile hücumcusunun arasını açtığı zaman sorun yaşar. Bir de Kasımpaşa gibi tüm takımı geriye koşturan bir rakip olduğunda, oyunun sonu böylesi zor bir hal alır.

Haberin Devamı

Galatasaray, Mariano ve Nagatomo'nun da rakip alana yerleştiği, oyunun yönünü çok hızlı çevirebildiği, ceza alanına topu aktarabildiği kadar tehlikeli olacak. Üstelik Diagne'den çok daha hareketli ve arayan bir santrforları var artık. Bunları yapamadığı ve dün akşamki ikinci 45'i oynadığı sürece Galatasaray bu ligde hiçbir maçın favorisi olamaz.

Problem çok, kazanım az. Galatasaray adına gecenin tek güzelliği 3 puan ve Falcao'nun aşırı iştahlı hali.

YORUM YAZ