MENÜ

Skandal! 0-4

Çok değil 2 gün önce Galatasaray, Bursa deplasmanında 2-0 geriye düşmüş ama maçı 5-2 kazanıp kupada finalist olmuştu. O gece harikalar yaratan ve taraftarına, “Bekle bizi Devler Ligi” mesajı yollayan Aslan, dün gece ise sevenlerine bir büyük kabus yaşattı. Kasımpaşa 4 attı, çok daha fazlasını kaçırdı, Cim Bom ise derbiyi rahat seyretmek varken bitime 4 hafta kala derinden sarsıldı.

Skandal! 0-4

Mancini dalga geçiyor!

Türkiye Kupası mücadelesinde Bursaspor’u 5-2 yenerek finale yükselen Galatasaray, Kasımpaşa karşısında moralli çıktı. Her maçta rotasyon yapmasına alıştığımız Mancini, bu sefer öyle bir kadro ve dizilişle sahaya çıktı ki durumumu anlamak epey bir zaman aldı. Sağ bek Sabri’yi sol bek, sol bek Hakan’ı stoper, sol bekteki ilk tercihi olan Telles’i yedek bırakan İtalyan teknik adam, adeta çok bilinmeyenli denkleme imza attı.

Çakır sahne alınca

Maçın ilk dakikalarında Galatasaray’ın gol yememesinin imkansız olduğu görüldü. Araya atılan her top Kasımpaşa adına tehlike olurken 3. dakikada Babel, Semih’ten kurtuldu ve ceza sahası içerisinde vuruşunu yaptı, top yandan auta gitti. 6. dakikada ‘Türkiye’nin en iyi hakemi’ olarak nitelendirilen Cüneyt Çakır sahneye çıktı! Babel’in Semih’i itmesine faul vermeyen Çakır, pozisyonun devamında Hakan’ın ceza sahası içerisinde Kerem’e yaptığı müdahaleye penaltı verdi. Bir de Hakan’a kırmızı kart verdi Cüneyt hoca. Eğer Türkiye’nin en iyi hakemi bu kadar açık bir hata yapıyorsa vay halimize! 7. dakikada penaltı atışını kullanan Scarione, topu ağlara göndermeyi başardı: 1-0. Sarı-Kırmızılılar. hem Mancini’ye hem de Cüneyt Çakır’a rağmen oyundan kopmadı. 24. dakikada Selçuk, ceza sahasına hareketlenen Eboue’yi gördü. Eboue, uygun pozisyondaki Umut’a pasını vermek yerine kaleyi düşündü, top auta gitti. Takımını mutlak bir golden eden tecrübeli oyuncu pozisyon sonrası 3 dakika yerde yatarak rakibinin dinlenmesine de yardımcı oldu! Kasımpaşa ise özellikle Babel ve Scarione ile etkili oldu. 33’te Babel ceza sahası dışından sert vurdu. Muslera son anda topu çeldi. İlk yarı 1-0’lık skorla geçildi.

Paşa farka koştu

İkinci yarıya iki takım da hızlı başladı. 47. dakikada Sneijder’in savunmanın arasına attığı topla Umut kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kendisinden çok daha müsait durumda olan Berk İsmail’e pasını vermeyen Umut, vuruşunu yaptı top kaleciden döndü. Bu bencilce davranış Aslan’a pahalıya patladı. 51’de Scarione’nin pasıyla Viduez topla buluştu. Onun yerden vuruşunda top ağlarla buluştu: 0-2. Bu golde de Ceyhun’un rakibinin önüne kafayla indirdiği nefis asisti de es geçmemek lazım. 54. dakikada Adem’in şutunda top savunmadan sekerek Scariore’nin önünde kaldı. Gecenin başarılı ismi Scarione düzgün vurdu ve fark 3’e çıktı. Paşa durmaya niyetli değildi. 76’da ise Yalçın ceza sahasında kafayı vurdu ve farkı 4’e çıkarttı. 4-0. Attığı gollerin yanı sıra kaçırdıkları da göz önüne alındığında Kasımpaşa’nın tarihi farkı kaçırdığını söylemek gerekir. Çıkarttığı kadroyla takımın tüm kimyasını alt-üst eden Mancini, maçı izlemeye gelen taraftarları dahi çileden çıkartmayı başardı. Kasımpaşa, sahadan 4-0 gibi farklı bir skorla galip ayrılırken Şota alkışı hak eden kişiydi.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ