MENÜ

38. Vodafone İstanbul Maratonu sona erdi - İşte sonuçlar

Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nu, erkeklerde Kenya asıllı Azerbaycanlı atlet Evans Kiplagat, kadınlarda ise Kenyalı Agnes Jeruto Barsosio kazandı.

38. Vodafone İstanbul Maratonu sona erdi - İşte sonuçlar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor AŞ tarafından bu yıl, "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen Vodafone 38. İstanbul Maratonu’nu, erkeklerde Evans Kiplagat, kadınlarda ise Agnes Jeruto Barsosio kazandı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın startını verdiği 42 kilometre 195 metrelik maratonda, Kenya asıllı Azerbaycanlı atlet Evans Kiplagat erkeklerde ilk sırada yer aldı.

Erkeklerde Etiyopyalı atlet Shura Kitata Tola ikinci olurken, Kenyalı Peter Kiptoo Kiplagat ise yarışı üçüncü sırada tamamladı. Evans Kiplagat koşuyu 2.13.30, Tola 2.14.08 ve Peter Kiptoo Kiplagat da 2.14.33’lük dereceyle bitirdi.

Kadınlarda birinci Kenyalı Barsosio

Vodafone 38. İstanbul Maratonu’nda kadınlarda Kenyalı Agnes Jeruto Barsosio birinci oldu. Kadınlarda ikinci ve üçüncü sırayı Etiyopyalı atletler Sechale Adugna Dalasa ve Rahma Tusa Chota elde etti. Maratonu Barsosio 2.28.25, Dalasa 2.33.37 ve Chota 2.35.44’lük dereceyle tamamladı.

Türk atletlerde en iyi derece Girmalegesse’nin

Maratonda erkeklerde Türkiye adına en iyi dereceyi Mert Girmalegesse elde etti. Etiyopya asıllı milli atlet, yarışı 2.17.57’lik derecesiyle 7. sırada bitirdi. Bekir Karayel ise 2.22.31’lik derecesiyle 8. oldu. Kadınlarda Türkler sıralamasında birinciliği elde eden Esma Aydemir, genel sıralamada 4. oldu. Fadime Çelik’in 5. sırada bitirdiği yarışı Senem Eser 6. tamamladı. Aydemir yarışı 2.40.28, Çelik 2.40.31, Senem Eser ise 2.41.09’luk dereceyle bitirdi.

Yasemin Can 15 kilometrede şampiyon

Kadınlar 15 kilometre yarışını, Etiyopya asıllı Türk atlet Yasemin Can birinci sırada tamamladı. Yasemin 48.40’lık dereceyle yarışı bitirirken, Etiyopyalı Gebiyanesh Ayele Degamu ikinci, aynı ülkeden Buzunesh Getachew Gudeta da üçüncü sırada yer aldı. Bu kategoride, erkeklerde Etiyopyalı atlet Jemal Yimer 44.14’lük derecesiyle birinci oldu. Yarışı, Etiyopyalı Gizachev Hailun ikinci, Kenyalı Bernard Kiprop Koech de üçüncü bitirdi.

Ödülleri Bakan Kılıç verdi

Maratonun ardından düzenlenen törende dereceye giren sporcular ödüllerini aldı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, maratonda erkeklerde birinci olan Evans Kiplagat’a ödülünü verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, başkan vekili Göksel Gümüşdağ ile Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, dereceye giren diğer sporculara ödüllerini takdim etti. Maratonda erkeklerde ve kadınlarda birinci olan Kiplagat ile Barsosio, ellişer bin dolar para ödülünün sahibi oldu. İkinciler yirmi beşer bin dolar kazanırken, üçüncüler on beşer bin dolar ödül aldı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ